img

img

img

img

img

איראן נשענת יותר ויותר על סין

כל העיניים מופנות שוב לעסקת הגרעין של איראן לנוכח ביקורו של נשיא איראן בבייג'ינג. ארה"ב מנסה לגרום עתה לסין לשתף פעולה בהטלת הסנקציות על איראן בעקבות פיתוח הגרעין שלה. דובר מחלקת המדינה, נט פרייס, אומר שהן לבייג'ינג והן לוושינגטון יש עניין להמשיך את הסנקציות.

לרפובליקה העממית של סין יש תפקיד לאותת בבירור לאיראן שהפעילויות שלה מערערות את היציבות, שמדיניות זו שלה לא תתוגמל, היא לא תתקבל, היא אינה משהו שהקהילה הבין-לאומית תהיה מוכנה לראות ולשבת בחיבוק ידיים. במקביל, נשיא סין, שי ג'ין-פינג, הביע תמיכה באיראן ביום שלישי, בעת ביקורו של נשיא איראן בסין. הוא גם האשים את ארה"ב במה שהוא כינה התערבות בענייניה הפנימיים של איראן. הן סין והן איראן התחייבו לבלום אסטרטגית את הסנקציות של המערב בשל עסקת הגרעין שנתקעה.

יתרה מזאת, גורמים רשמיים מ-2 המדינות חתמו על 20 הסכמים לשיתוף פעולה, החל מתיירות, דרך תקשורת ועד לטכנולוגיות מידע. סין הבטיחה גם לקנות מאיראן יותר מוצרי חקלאות. זאת בתמורה לסיוע של איראן ותמיכתה ב"מיזם החגורה והדרך" של בייג'ינג. מיזם התשתיות השאפתני הזה ידוע כמיזם התפשטות והרחבת ההשפעה של המשטר הסיני מחוץ לסין. כשבוחנים מקרוב את היחסין בין סין לאיראן, מתברר כי זו אינה הפעם הראשונה שבייג'ינג תומכת בטהרן. מספר מעצמות עולמיות סייעו לסגירת הסכם הגרעין עם איראן ב-2015, וסין מילאה תפקיד מרכזי בכך. ב-2018, דונלד טראמפ נשיא ארה"ב דאז, נסוג מההסכם. הוא טען שאיראן מפתחת בסתר את תוכנית הגרעין שלה. וממש בדצמבר האחרון סין קראה לארה"ב להסיר את כל הסנקציות מאיראן ולחזור להסכם הגרעין. איראן נשענת יותר ויותר על סין לנוכח הסנקציות האמריקניות הפוגעות בכלכלתה.


•  לחדשות וסרטים נוספים הרשמו לערוץ היוטיוב שלנו: לחצו כאן

•  הישארו מעודכנים דרך ערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מבט על סין עם טיפאני מאייר | סין |