המנהיג הסיני שי ג'ין-פינג מוסיף שמן למדורה כשהמתח בין סין לטייוואן מרקיע שחקים. ראש המפלגה הקומוניסטית קורא לכוחות הצבא שלו לתגבר את האימונים הצבאיים כדי להיות מוכנים ללחימה בפועל. שי אמר את הדברים במהלך ביקורו בבסיס חיל הים הסיני הנמצא בגואנג-דונג, בדרום סין. אזור זה פונה ישירות לים סין הדרומי, ואינו רחוק מטייוואן– שני אזורים שיהיו בקו החזית במקרה של לחימה ממשית. שי ג'ין-פינג קרא לחיילים להעמיק את הכשרה והיערכות הצבאיות ולהוביל את המודרניזציה של הצבא הסיני לשלב הבא.
הביקור שלו התרחש לאחר שסין הודיעה על השעיית התרגיל הצבאי בן 3 ימים סביב טייוואן. על פי הדיווחים הפעילות עדיין נמשכת. בייג'ינג פתחה בתרגיל הצבאי לאחר שנשיאת טייוואן צאי אינג-וון נפגשה עם קווין מקארתי, יו"ר בית הנבחרים, בקליפורניה. פגישה קודמת בין צאי לננסי פלוסי, יו"ר בית הנבחרים לשעבר, גררה תגובה דומה מסין. באוגוסט האחרון בייג'ינג פתחה בתרגילים צבאיים סביב טייוואן להדמיית מצור. כיצד רואה בייג'ינג את טייוואן? דבריו של חוקר צבאי סיני, ג'או שיאו-ג'ואו, עשויים לשפוך אור על נקודת המבט של סין. הוא תיאר את האי, המסרב להשתחוות לבייג'ינג, כגידול שצריך להסיר.
"אדם חולה ויש לו גידול בגופו, ואנחנו צריכים לנתח כדי להסיר את הגידול הזה".
גרנט ניושם, קולונל מארינס בדימוס מסביר מדוע טייוואן היא כזה מטרד למשטר הסיני. לדבריו, כדמוקרטיה בריאה עם אוכלוסייה של 23 מיליון תושבים, עצם קיומה של טייוואן מהווה איום על התעמולה של בייג'ינג.
"הקומוניסטים הסינים טוענים שניתן לשלוט בסינים רק בכוח. אין אלטרנטיבה אחרת לשלטון של המפלגה הקומוניסטית הסינית. ובכן, טייוואן מראה תמונה אחרת. וזו מבוכה יום-יומית למה שהסינים אומרים".
הוא גם הסביר למה חשוב לארה"ב להגן על טייוואן.
"הדבר החשוב כפי שאני רואה את זה, הדבר שבאמת חשוב הוא להסתכל על המכה ליוקרה של ארה"ב אם טייוואן תיפול, אם ארה"ב תאפשר לשעבד אותה, וזה יראה שצבא ארה"ב עם כל הכוח שלו אינו יכול לשמור על טייוואן חופשית. זה יראה שהכוח הכלכלי והפוליטי של ארה"ב לא יכול היה למנוע מסין לכבוש את טייוואן".
נעדכן אתכם בהתפתחות המצב במיצר טייוואן. בייג'ינג מתכננת לסגור את המרחב האווירי מצפון לטייוואן, אזור שעלול להשפיע על נתיבי התעופה הבין-לאומית, במיוחד עבור מדינות שכנות כמו יפן וקוריאה, וכן גם ארה"ב. ההודעה יצאה ממשרד ההגנה של טייוואן ביום רביעי. משרד ההגנה ציין שהאזור האסור לטיסה כולל בתוכו את המרחב האווירי של האי, כ-85 מייל ימי (157 ק"מ) צפונית לחופיו.
"אם לשפוט לפי המידע שפורסם בציבור, השימוש באזור יכלול משימות הקשורות לתעופה ולחלל, כלומר, זה יכול להיות קשור לכל דבר ללוויינים ולתקשורת. אם זה באמת לגבי אלה, אני מאמין שכל משרדי הממשלה עורכים חקירות".
סוכנות ידיעות יפנית אמרה שאזור אסור לטיסה כולל גם חלק מהמרחב האווירי הכלכלי הבלעדי של יפן. שעות לאחר מכן מסר האי שהוא קרא לסין, ונענה בחיוב, לצמצם באופן דרסטי את תוכניתה, ולקצר את מסגרת הזמן של אזור אסור לטיסה לכחצי שעה. זאת הפחתה מ-3 הימים שנקבעו במקור. השינוי יסייע למנוע הפרעות חמורות בתחבורה, כפי שקרה במהלך תרגילי הצבא הסיני באוגוסט האחרון.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל