img

img

img

img

img

דיפלומט סיני שערק חושף את שיטות הפעולה של סין

NTD

20 באפריל 2023 |

| סין

avator

תוך כשנה, אילצה המשטרה הסינית 230 אלף אזרחים סינים אשר גרים בחו"ל, לחזור לסין. זאת על פי דוח של Safeguard Defenders שהוא ארגון לזכויות אדם העוקב אחר היעלמויות בסין.
הרשויות בסין אומרות שהן שכנעו את האזרחים לחזור לסין מרצונם החופשי, אבל האם יש עוד דברים שקורים מאחורי הקלעים?
דיפלומט בכיר שערק מסין סיפר לנו על כך.

השיטות הנמצאות בשימוש של מה שמכנים שכנוע, כוללות מניעת הזכות לקבל חינוך לילדיהם שבסין, והענשה של קרובי משפחה בסין אשר לא משתפים פעולה עם המשטרה. צ'ן יונג-לין הוא דיפלומט בכיר לשעבר בקונסוליה הסינית בסידני. הוא אומר שהמק"ס (מפלגה קומוניסטית סינית) משתמשת בשיטות אלה לעיתים קרובות בשם המאבק בשחיתות. צ'ן ערק לאוסטרליה ב-2005.

"ההיגיון של מאבק בשחיתות נשמע מוצדק. מדינות המערב אינן רוצות שהדיפלומטים הסינים המושחתים יגרמו לצרות או לחוסר יציבות ביחסיהן עם סין. כמה מדינות קטנות למעשה נכנעו. במדינות קטנות באסיה, באפריקה, באמריקה הלטינית ובמדינות האיים באוקיינוס השקט – זה ממש קל למק"ס לחטוף אזרחים סינים".

צ'ן הוסיף שחלק מהצוות בשגרירויות סיניות הם למעשה שוטרים אשר מסווים את זהותם האמיתית כדי לבצע תפקידים מיוחדים מעבר לים.

"אם סין מנסה לשלוח אנשי ביטחון הציבור לארה"ב, לבריטניה או לאוסטרליה, מדינות אלה לא יקבלו אותם. הן יעקבו אחרי פעילותם ואולי אף לא יתנו להם אשרת כניסה. אבל אם הם יישארו בשגרירויות מדינות אחרות לא יוכלו לשלוט עליהם. והם יוכלו לעקוב אחר מטרות זרות ואפילו לחטוף אותם או להתנקש בחייהם. הם יכולים לאיים על בני משפחתם וליצור כל מיני "תאונות"".

צ'ן אומר שאחת הדוגמאות המפורסמות היא חטיפתו של גווי מין-האי. גווי הוא אזרח שוודי אשר נחטף בתאילנד ב-2015 אחרי שפרסם ספרי ביקורת על מנהיגי סין. הוא עצור כעת בסין.


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות