img

img

img

img

img

דוח חדש: גרמניה מאחורי עלייתה הקוונטית של סין

NTD

23 ביוני 2023 |

| סין

avator

סין מובילה בתחום הטכנולוגיה הקוונטית ומתברר שזה קורה בעזרת מוסדות מחקר במערב.

מעקב עדכני חושף שנים של שיתוף פעולה בין בייג'ינג לבין אוניברסיטה גרמנית מובילה.

 


 

אוניברסיטה גרמנית סיפקה סיוע מדעי לסין תרגום: דורית עריכה: ישראלה סין מובילה בתחום הטכנולוגיה הקוונטית על ידי חיבור למוסדות מחקר במערב. מטרתם היא להגביר את ההשלכות הצבאיות ועל פי מומחים זה עלול לדרדר עוד יותר את מצב זכויות האדם בסין. מעקב עדכני חושף שנים של שיתוף פעולה בין בייג'ינג ובין אוניברסיטה גרמנית מובילה. הנה הפרטים.

במשך 2 עשורים, האוניברסיטה העתיקה ביותר בגרמניה – היידלברג, שימשה כחממה למחקר הקוונטי בסין. זאת על פי תחקיר של העיתון הגרמני "דויטשה ולה" וסוכנות חדשות ללא כוונות רווח – Corrective. במרכז התחקיר נמצא פאן ג'יאן-ווי, הידוע כעת כאבי הקוונטים בסין. פאן הוא סטודנט של אנטון ציילינגר, פיזיקאי חתן פרס נובל, ומייסד שותף של הסטארטאפ QuantumCTek הסטארטאפ שהתווסף לרשימה השחורה של וושינגטון ב-2021 בגלל שניסה לכאורה להשיג ידע אמריקני כדי לתמוך בצבא המפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס).

ב-2003 הצטרף פאן לאוניברסיטת היידלברג והקים שם מעבדה עצמאית וצוות מחקר משלו, בעודו שומר על קשרים הדוקים עם כור מחצבתו – אוניברסיטת המדע והטכנולוגיה של סין או USTC. במשך שהותו בהיידלברג, קיבל פאן מימון אירופי המסתכם ב-4 מיליון דולר. ב-2008 הוא העביר את המעבדה שלו ואת המחקר בחזרה ל-USTC ויצר פריצת דרך בפיתוח התקשורת הקוונטית בסין. זה כלל את שילוח הלוויין הקוונטי הראשון בעולם לחלל. התקשורת הקוונטית בחלל נמצאת בשימוש נרחב בטלפונים ניידים ובמכשירי ניווט ויש לה פוטנציאל צבאי כמו למשל בריגול ובמעקב.

דוח משנת 2019 של חברת האבטחה האמריקנית Strider חשף את הקשרים הרחבים של פאן ו-USTC עם המגזר הביטחוני-הגנתי של סין. הדוח מתאר את אוניברסיטת היידלברג כשותפה הזרה החשובה ביותר להתקדמות המהירה של סין ביכולת השימוש הדואלי בטכנולוגיות קוונטיות. מעבר לזה, לחברה של פאן, QuantumCTek, יש נוכחות מוגברת בפרובינציית שין-ג'יאנג בצפון מערב סין. דוחות משטרה שדלפו בשנה בעברה חשפו צילומים של אלפי אויגורים עצורים באזור. מומחים חוששים ש- QuantumCTek עלולה להדק עוד יותר את המצור של הצבא הסיני על שין-ג'יאנג, מה שימנע הדלפות כגון זו בעתיד.

מדע וטכנולוגיה | סין |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל