ב-1 ביולי מלאו 26 שנים מאז שבריטניה השיבה את הונג קונג לשלטון הסיני.
במסגרת ההסכם סין הבטיחה להחיל על הונג קונג רמה גבוהה של אוטונומיה וחופש למשך 50 שנה אבל בפועל המשטר הסיני שחק בצורה קשה את חירויות האזרח בהונג קונג.
כתבת NTD שוחחה בנושא עם בנדיקט רוג'רס, מנכ"ל Hong Kong Watch.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
ב-1 ביולי מלאו 26 שנים מאז שבריטניה השיבה את הונג קונג לשלטון הסיני, עם הבטחה להחיל על העיר רמה גבוהה של אוטונומיה אבל החירויות בהונג קונג נשחקות. כתבתנו ג'יין ורל, מחדשות NTD בריטניה שוחחה עם בנדיקט רוג'רס , מנכ"ל Hong Kong Watch ושמעה את התובנות שלו בנושא.
– בנדיקט רוג'רס, תודה רבה לך שהצטרפת אלינו, תוכל לספר לי איך זה בהונג קונג עכשיו?
– טוב, בעצם היום הונג קונג הפכה במהירות רבה בשנים האחרונות הפכה במהירות רבה בשנים האחרונות מאחת הערים החופשיות, הפתוחות ביותר באסיה לאחת ממדינות המשטרה המדכאות ביותר וכל החירויות שהובטחו, כפי שציינת בהצהרה המשותפת של סין-בריטניה ושנועדו להיות מוגנות למשך 50 שנה, לפחות מרגע ההעברה ועד 2047 כולן בוטלו.
– אז מה יכולה הקהילה הבין-לאומית לעשות כדי לעזור?
– טוב…אני חושב שקודם כל הקהילה הבינלאומית צריכה להמשיך להפנות זרקור על הונג קונג ולא לשכוח את הונג קונג. הונג קונג קיבלה בצדק תשומת לב רבה במהלך ההפגנות ב-2019 ולאחר מכן בסביבות 2020, אולם תשומת הלב הזו פחתה, אולי באופן בלתי נמנע בגלל שהתקשורת ממשיכה הלאה ויש לדווח על משברים אחרים בעולם אבל חשוב שלא לאבד את הפוקוס. ארה"ב הטילה כמה סנקציות, אבל אני קורא לממשלת בריטניה ולממשלות אחרות להשתמש בסנקציות ולעשות יותר כדי להכין תוכנית סירת הצלה עבור אלה שצריכים לצאת משם.
– בנדיקט רוג'רס, תודה רבה שהצטרפת אלינו אני מעריכה את זה.
– תודה רבה לך.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל