img

img

img

img

img

מהו המצב האמיתי של הכלכלה הסינית כעת?

NTD

16 ביולי 2023 |

| סין

avator

איך זה לעשות היום עסקים בסין? האם יש מחיר לשלם על שגשוג תחת צלה של המדינה הקומוניסטית?

3 אנשי עסקים שמכירים היטב את הכלכלה הסינית חושפים את המציאות שם.

כתב NTD סם וואנג עם הפרטים.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

אנחנו כאן בגבעת הקפיטול, שם כמה מנהיגים עסקיים מעידים בפני פאנל של מחוקקים ביום חמישי בלילה, והם קוראים למנהיגים העסקיים בארה"ב להיזהר לפני שהם משקיעים אגורה אחת בכלכלה של סין.

"הייתי רוצה לספר 3 סיפורים אישיים שממחישים את מהות עשיית העסקים בסין".

זהו דזמונד שיום, אחד המיליארדרים המקושרים ביותר בסין. בשנות ה-90, שיום ואשתו לשעבר הקימו חברת פיתוח ונדל"ן בשווי מיליארדי דולרים – מאפס, תוך ניצול קשריו עם בכירי הממשל רמי הדרג בסין. אבל איל הנדל"ן עזב את סין ב-2015 בדיוק כשהנהגת המשטר התחילה לאכוף שליטה גדולה יותר של המדינה על העסקים בסין. גרושתו של שיום נעלמה שנתיים לאחר מכן, מאמינים שהיא הוחזקה בשבי של גורמים רשמיים במק"ס, אך לדברי שיום היא מעולם לא הואשמה בפשע כלשהו. בנאום בפני ועדה נבחרת של הקונגרס האמריקני – על המק"ס, הנה דבריו של שיום בקצרה:

"השיעור שלי הוא שבסין אין הרגשה של משחק הוגן, אין דבר כזה. או שאתה משגשג כשאתה מועדף על ידם היום, או שאתה מת כשאתה כבר לא (מועדף)".

יושב ליד שיום, הוא שהזאד קאזי. קאזי הוא מנהל התפעול הראשי של China Beige Book, חברת ייעוץ המציעה ניתוח נתונים על הכלכלה הסינית. הוא אמר שסביבת המידע המוגבלת בתוך סין, הופכת את ההשקעות שם לפחות ופחות אמינות. אז מהו הסטטוס קוו הנוכחי של כלכלת סין? האם היא מתנהלת די טוב או שהיא מחליקה במדרון חלקלק? שוחחתי עם מר קאזי על בסיס ניתוח הנתונים. והנה מה שאמר לי:

"בתחילת השנה היו לך את כל הבנקים האלה בוול סטריט שטענו ששם [בסין] זו הולך להיות השנה של התאוששות בומבסטית בסין, ולכן ב-Wall Street מכרו למשקיעים את סיפור הצמיחה הקסום הזה של סין שלא התבסס על שום מציאות. מה שזה עשה הוא שמאז החלה מכירת שוק מסיבית של עסקים כושלים רבים בסין".

בהתחשב בכל הסיכונים הכרוכים בסין מה צריך שיקרה כדי שמנהיגים עסקיים יעבירו את ההשקעות שלהם למקום אחר? מייק גלאגר, יו"ר הוועדה, סיפר לי שמטרת השימוע הזה הייתה להעלות את מודעות המשקיעים האמריקנים, אבל הוא גם ציין שבסופו של דבר זה ידרוש פעולה חקיקתית.

"העברת חקיקה להגבלת זרימת הון מארה"ב לסין. לשים הגבלות על ההון היוצא מארה"ב. אני חושב שיש חשיבות עליונה, זה משהו שאני חושב שעלינו לעשות בקונגרס ה-118".

ארה"ב | סין |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל