בצעד שנוי במחלוקת, בסין מציעים תוסף תזונה מומלץ להיריון גם לנערות החל מגיל 15.
"קמפיין הפוריות" החדש עורר זעם ברשתות החברתיות.
בשנה שעברה סין רשמה (לפי הנתונים הרשמיים שלה) רק כ-9.5 מיליון יילודים – המספר הנמוך ביותר מאז 1949, כשהמפלגה הקומוניסטית הסינית עלתה לשלטון.
הנה הפרטים.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
על פי הודעה מסצ'ואן, מחוז במערב סין, נשים בסצ'ואן יכולות כעת לקבל חומצה פולית בחינם, תוסף חשוב לפני ואחרי היריון. המדיניות חלה על נשים בגיל 15 עד 49. היוזמה התחילה בעקבות סקר על כוונותיהן של נשים להביא ילדים לעולם, אך הכללתן של נערות בנות 15 עוררה מחלוקות. הביקורות טענו שעל נערות בגיל זה לקבל הנחיות בריאות לגיל ההתבגרות ולא תרופות פוריות.
הקמפיין נראה חוקי. הגיל המינימלי להסכמה מינית בסין הוא 14, צעיר יותר מגיל ההסכמה בארה"ב שנע בין 16 ל-18. גורמים רשמיים בסצ'ואן גם הגנו על כך שהגדרת קבוצת נשים מגיל 15 עד 49 תואמת את הגדרת ארגון הבריאות העולמי לנשים בגיל הפוריות. עם זאת, במחקר נפרד שנערך על ידי ארגון הבריאות העולמי, סיבוכים הקשורים להיריון ולידה נרשמו כגורמי המוות המובילים עבור נערות בגיל 15 עד 19. גולשים אחרים השוו את תמריץ הפוריות החדש למדיניות הילד האחד הידועה לשמצה של בייג'ינג שהייתה בתוקף בין השנים 1979 ל-2016.
התוכנית להגבלת הילודה בסין נקשרה לעיקור, הפלות כפויות, ורצח תינוקות בנות. באחת התגובות ברשתות החברתיות נכתב: "מי שכעת בגיל 49 נולדו ב-1974. הצעדים הדרקוניים באותה תקופה הגבילו את רצונן ללדת, עכשיו נכפה עליהן להביא ילדים לעולם. האם זה באמת קשה להתייחס לאנשים כמו אל בני אדם?" כדי להילחם בירידה באוכלוסייה, סין השיקה את מדיניות 3 הילדים שלה ב-2021, אבל סינים צעירים לרוב לא מעוניינים להביא ילדים לעולם בגלל לחצים גוברים כמו יוקר המחיה. בשנה שעברה סין רשמה רק 9.5 מיליון יילודים. המספר הנמוך ביותר מאז 1949, כשהמפלגה הקומוניסטית הסינית עלתה לשלטון.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל