גרגורי קופלי, נשיא ה"אגודה הבין-לאומית למחקרים אסטרטגיים" אומר שהתחזית שלו לגבי עתיד כלכלת סין גרועה יותר ממה שרוב האנשים חושבים. לדבריו, כלכלת סין נמצאת על סף קריסה.
קופלי אף טוען ש"הנס הכלכלי הסיני" לא היה נס של המפלגה הקומוניסטית הסינית או של הממשלה הסינית – זו הייתה לדבריו תוצאה של פעולת העם הסיני, שהוא יזמי מטבעו ומאוד פרודוקטיבי. "כל זה נעלם" כעת, לדברי קופלי.
מגיש חדשות NTD שוחח עם גרגורי קופלי על מצב הכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
כלכלת סין נמצאת על סף קריסה לדברי מומחה. גרגורי קופלי, נשיא האגודה הבין-לאומית למחקרים אסטרטגיים התחזית גרועה יותר ממה שרוב האנשים חושבים. שוחחתי אתו על מצב הכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
– גרגורי קופלי תודה שהצטרפת אלינו שוב.
– שמח להתארח אצלכם.
– גרגורי, מומחים אמרו שסין בדרך לעשור או יותר של קיפאון כלכלי כיצד אתה רואה את העתיד הכלכלי של המדינה?
– אני חושב שזה יותר מאשר רק עשור של קיפאון כלכלי. אנו רואים חזרה למדיניות המאואיסטית של שליטה באוכלוסייה שתכלול רעב המוני. אני חושב שמה שאנחנו רואים זו קריסה כלכלית אמיתית ומה שילווה את זה היא כמובן האפשרות לסילוק המפלגה הקומוניסטית הסינית אבל אנחנו בהחלט רואים קריסה כלכלית בצורות רבות ושונות.
– אז יש הטוענים שיש צורך בחילוץ כדי להניע את הכלכלה הסינית שוב אבל לסין אין המשאבים לגרום לזה לקרות. איזה אפשרויות אחרות עומדות לרשותה?
– תמריץ כלכלי בהחלט לא יעבוד הם ניסו את זה במהלך החודשים האחרונים וזה נחל כישלון מוחץ. אז הצעד היחיד עכשיו הוא שליטה באוכלוסייה, וזה יתחיל שוב עם ההכרזה על זן חדש של קורונה כך שאנשים יצטרכו להיות בבידוד מרותקים לבתי חולים או לביתם זה כנראה לא יעבוד. הבעיה האחרת היא הסחת דעת אפשרית של שי ג'ין-פינג באמצעות פתיחת מלחמה נגד טייוואן שהוא מכריז עליה כל הזמן ועשויה להסיח את הדעת אם תרצה, מהבעיות הפנימיות ולאפשר לממשלה לדרוש מהאוכלוסייה להקריב את עצמה. עם זאת, לא סביר שזה יעבוד גם כן. צבא סין עצמו ציין שלא יתמוך בפעולה כזו.
– ואיך המגבלות שהממשלה הטילה על העסקים הפרטיים בשלוש השנים האחרונות משפיעות על המצב הכללי של הכלכלה?
– ובכן, החוסן היחיד שראינו בכלכלת סין בא מהמגזר הפרטי. "הנס הכלכלי הסיני" כביכול לא היה נס של המפלגה הקומוניסטית הסינית או של הממשלה, זו הייתה תגובת האוכלוסייה הסינית, שהיא יזמית מטבעה ומאוד פרודוקטיבית. כל זה נעלם. הממשל הנוכחי מחק את זה מאז 2012 ובמיוחד בשנים האחרונות. אז לכלכלה אין כלל החוסן בשלב זה להגיב לדרישות המקומיות או לממש את איום המלחמה של שי ג'ין-פינג.
– זה מוביל אותי לשאלה הבאה שלי כתבת לאחרונה על האופן שבו סין מתכוננת למלחמה ללא כלכלת מלחמה. הסבר לנו את זה קצת יותר.
– שי ג'ין-פינג רוצה להשתמש ב"דיפלומטיית לוחם הזאב" הבומבסטית שלו כדי להיתפס כחזק מבית ולהיראות חזק בבמה האזורית והבין-לאומית. הוא עשה זאת בעבר כשקרא להילחם בטייוואן, כדי לאלץ אותה להשתלב במסגרת הסינית הקומוניסטית. לקיים כלכלת מלחמה זה קריטי אם אתה פותח במלחמה. זה אומר שאתה צריך להיות מסוגל להבין איך אתה יכול לשלוט בכל משאבי המדינה מבחינת מחצבים, ייצור בתעשייה וכדומה ייצור מזון לדוגמה הוא בעל חשיבות קריטית כדי שתוכל לנהל את המלחמה הזו. ואחת הבעיות היא ששי ג'ין-פינג לא הבטיח שכלכלת המלחמה הזו קיימת. כדי לנהל מלחמה אתה צריך לשלוט בכלכלה שלך. שי ג'ין-פינג לא עשה את זה הוא לא מסוגל לעשות זאת. צבא סין מודע לזה, וזו הסיבה שהם ציינו שהם יתנגדו ללחצים לצאת למלחמה.
– גרגורי קופלי, נשיא האגודה הבין-לאומית ללימודים אסטרטגיים, תודה.
– תודה
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל