תופעה חדשה בסין – ילדים שנאלצים להישבע כי יתרמו את איבריהם הפנימיים בבוא הזמן.
סרטון ויראלי שרץ ברשתות החברתיות הסיניות, מראה קבוצת ילדים קטנים, עומדים על במה ונשבעים להפוך לתורמי איברים.
מומחים טוענים כי המהלך הוא ככל הנראה כיסוי למספר העצום של השתלות איברים שסין קוצרת בכפייה מאזרחיה בעודם בחיים.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
"הנני מתחייב להצטרף (לצוות הקמפיין), תחת הקרן לאמנות האן מיי-לין והקרן לפיתוח השתלת איברים בסין, ולהפוך להיות מתנדב נכבד".
האירוע הוא חלק משיתוף פעולה, בין הקרן לפיתוח השתלת איברים בסין, לבין הקרן לאמנות האן מיי-לין. האן מיי-לין, הוא היוצר המקורי של הבובה הסינית "פואה" (Fuwa) הקמע של אולימפיאדת קיץ 2008. בחזרה לתלמידים – הסרטון הנ"ל אינו היחיד שמראה תמונות של תלמידים ברחבי סין, נשבעים להיות תורמי איברים.
דיווחים אחרים חשפו גם כי ספרים ללימוד אנגלית בבי"ס תיכון בסין, מקדמים רעיון דומה, לפיו תלמידים מעל גיל 18, יכולים לחתום על הסכם תרומת איברים, ללא רשות האפוטרופוסים שלהם. יתרה מכך, בדצמבר האחרון סין העבירה חוק חדש, בנושא תרומות והשתלות איברים. החוק ייכנס לתוקף בעוד 4 חודשים ויאפשר למדינה לבצע יותר ניתוחי השתלות. מומחים בנושא טוענים כי המהלך הוא כיסוי למספר העצום של השתלות איברים בלתי חוקיות.
ארגוני זכויות אדם במשך שנים הצביעו על שיטות קצירת איברים מאנשים בעודם בחיים, שהמשטר הסיני מבצע תוך כדי הסתרה. לדבריהם זה משמש לרדוף מתנגדי המשטר וקבוצות בעלי אמונה, כולל מתרגלי פאלון גונג. פסק הדין של ה"טריבונל לענייני סין" ב-2020, קבע כי מתרגלי הפאלון גונג הם אחד המקורות וכנראה המקור העיקרי לאספקת האיברים של סין. פאלון גונג, הוא שיטת תרגול מדיטציה רוחנית, המבוססת על העקרונות: אמת, חמלה וסובלנות.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל