img

img

img

img

img

כתבי אישום נגד אזרחים סינים בשל הברחת טכנולוגיה אמריקנית לאיראן

NTD

3 בפברואר 2024 |

| סין

avator

חשש בארה"ב שטכנולוגיות אמריקניות בהיקף גדול הועברו לאיראן.

משרד המשפטים האמריקני הגיש השבוע כתבי אישום נגד 4 אזרחים סינים, לפיו הם הבריחו רכיבים אלקטרוניים מתוצרת אמריקנית לגופים איראנים שמוטלות עליהם סנקציות.

חוששים שרכיבים אלה עשויים לשמש לייצור טילים בליסטיים ומל"טים.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

איראן היא מדינה המממנת טרור, וושינגטון הטילה עליה סנקציות כלכליות כדי לפגוע במשטר האיראני. אולם איראן מקיימת יחסים הדוקים עם בייג'ינג. סין הפכה לשותפה המרכזית של איראן בסחר ובנפט. היא גם סייעה לאיראן בפיתוח הטכנולוגי שלה. האישומים מייצגים את המאמצים האחרונים שנוקטים שלטונות ארה"ב כדי לבלום את האיום הסיני על אדמת ארה"ב. באוקטובר האחרון הזהיר מנהל ה-FBI כריס ריי, מפני ניסיונותיה הפעילים של בייג'ינג לגנוב קניין רוחני ולהעבירו לסין ולמדינות יריבות נוספות. בשנים האחרונות, ה-FBI ראה עליה של 1,300% במקרים של ריגול כלכלי הקשורים לסין.

ובאשר לאישומים נגד האזרחים הסינים, הרשויות אמרו שהנאשמים השתמשו בחברות קש בסין ובהונג קונג כדי לספק את הרכיבים ומאמציהם נמשכו לפחות 13 שנה, מ-2007 עד 2020. אם הארבעה יורשעו, הם עשויים לרצות עד 35 שנות מאסר. משרד המשפטים הוציא צווי מאסר אך החשודים מתגוררים כיום בסין.

כדי לדון יותר לעומק בחששות להברחת טכנולוגיה רגישה לצבא האיראני שוחחנו עם אנדרו ת'ורנברוק, כתב "אפוק טיימס" לענייני ביטחון לאומי.

– משרד המשפטים האמריקני הגיש ביום שלישי כתבי אישום נגד 4 אזרחים סינים. וזאת על הברחה לכאורה של רכיבים אלקטרוניים תוצרת ארה"ב לגופים איראניים שיש עליהם סנקציות. החששות הם שמרכיבים אלה עשויים לשמש לייצור טילים בליסטיים ומל"טים. עד כמה כל זה מדאיג?

"זוהי דוגמה אחת שבה יש לנו מספר אנשים שבמהלך תקופה בת יותר מ-10 שנים ניצלו פרצות במדיניות הייצוא של ארה"ב כדי להעביר טכנולוגיות רגישות מארה"ב לסין, ומשם הם העבירו אותן לאיראן. זו אינה הפעם הראשונה. רק בשנה שעברה היה לנו מקרה דומה של רכיבים שיוצאו לאיראן לשימוש אפשרי בנשק להשמדה המונית באיראן. כך שזה נושא שנמשך כבר זמן מה והוא די מדאיג".

– ובהמשך לכך, לפי כתב האישום הנאשמים השתמשו בחברות קש בסין ובהונג קונג כדי לספק את הרכיבים וכי המאמץ נמשך לפחות 13 שנה. לנוכח פרק הזמן הזה, מדוע נדרש כל כך הרבה זמן לגלות זאת? ומה זה אומר על ההבדלים בין ארה"ב לסין כשמדובר בטיפול במקרים כמו זה?

"תמיד נשאלת השאלה כמה זמן נדרש למצוא את העובדות ולבנות את הראיות. לא ברור כמה זמן ידוע לנו בוודאות שהרכיבים הגיעו לאיראן, לדוגמא. אבל זה די מדאיג. יש מקרים אחרים דומים לזה, כמו זה שבדיוק דיברתי עליו לגבי נשק להשמדה המונית שהתגלה בשנה שעברה, שנמשך עשרות שנים, וזה התחיל בשנות ה-90, כך שזה עבר מספר ממשלות בארה"ב. זה עבר מספר מנהיגים באיראן ובסין. אז זה משהו שאנו צריכים באמת להתמקד בו ולנסות לסכל ממש כעת".

מזרח התיכון | סין |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל