img

img

img

img

img

דיווח: כ-40 מנהלים ואנשי עסקים זרים לא הורשו לעזוב את סין בתקופה האחרונה

NTD

13 באפריל 2024 |

| סין

avator

מנהלים ואנשי עסקים זרים עלולים למצוא את עצמם מוחזקים בתוך סין, אף למשך שנים.

לפי דיווח של ה"וול סטריט ג'ורנל", המשטר הסיני הפעיל לאחרונה, לכל הפחות עשרות פעמים, הגבלות תנועה או סירב לאפשר את יציאתם של אזרחים זרים, על רקע סכסוכים עסקיים. יש המעריכים שמספר המקרים בפועל הוא כ-150.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

מנהלים זרים עלולים למצוא את עצמם מוחזקים כבני ערובה בתוך סין אף למשך שנים. דיווח מראה שהמשטר רודף אזרחים זרים עם הגבלות תנועה או יציאה על רקע סכסוכים עסקיים. כתב NTD סם וואנג עם הפרטים.

לפי "וול סטריט ג'ורנל" אמצעי זה בדרך כלל אינו חל על אנשים שביצעו פשעים, אלא מכוון לאלה המעורבים בתביעות משפטיות אזרחיות. מדיניות זו לכדה מגוון רחב של אנשים, החל מבעלי עסקים קטנים ועד למנהלים בכירים. המדיניות אף חלה על מי שניתק קשרים עם חברות המתמודדות עם בעיות משפטיות בסין.

במקרים רבים אנשים שחל עליהם איסור יציאה מגלים זאת רק במהלך נסיעה. יכולים לעצור אותם בכל שדה תעופה ותחנת רכבת, שם הרשויות שולפות את שמם ממאגר המידע הלאומי. לעתים עוצרים אותם מבלי לומר מה הסיבה. ברוב המקרים הם אינם יודעים כמה זמן הם יצטרכו לשהות בסין.

באמצעות מאגר מידע מקוון, "וול סטריט ג'ורנל" מצא 37 מקרים של אזרחים זרים שנמנעה יציאתם מסין. אך יודעי דבר אומרים שהנתונים האמיתיים הרבה יותר גבוהים. חלקם דיווחו על יותר מ-150 מקרים כאלה. בעוד סין מחפשת למשוך הון זר לכלכלתה, האומה נאבקת בדילמה. תחילה הם מבטיחים למשקיעים שוק משגשג, ואז תוקפים אותם עם איסור יציאה ללא הליך הוגן.

בשנה שחלפה פשטה בייג'ינג על מספר חברות זרות באמתלה שזהו "קמפיין נגד ריגול".


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל