על רקע התערבות המשטרה במחאות האנטי-ישראליות האלימות באוניברסיטאות בארה"ב, התקשורת הסינית, שבשליטת המשטר, מאשימה את המשטרה האמריקנית ב"דיכוי אלים נגד סטודנטים" וב"ריסוק מתנגדים נגד ממשלת ארה"ב".
שוחחנו עם לי הנג-צ'ינג שהיה עד לטבח הסטודנטים שהתרחש בסין וסיפר לנו כיצד המשטר הסיני מטפל בהפגנות סטודנטים שלוות בארצו…
נראה שלא רק סין אלא גם רוסיה ואיראן מגדילות לאחרונה את מאמציהן במטרה להציג את ארה"ב כמדינה בכאוס ותחת סערה, התקשורת הממלכתית במדינות אלה פרסמה בשבועיים האחרונים כמעט 400 כתבות באנגלית לסיקור ההפגנות בארה"ב.
תמונה: Mario Tama – Getty Images / Jeff Widener – AP
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
סין מוסיפה שמן למדורה, כאשר המשטרה עצרה למעלה מ-2,000 מפגינים פרו-פלסטינים בקמפוסים של אוניברסיטאות ברחבי ארה"ב, בייג'ינג ניצלה את ההזדמנות לקדם את התעמולה שלה נגד ארה"ב. התקשורת בשליטת המשטר בסין התמקדה במעצרים אלה והאשימה את המשטרה האמריקנית ב"דיכוי אלים של סטודנטים" וב"ריסוק מתנגדים נגד ממשלת ארה"ב" וטענה שארה"ב מפגינה טוטליטריות.
אז איך המפלגה הקומוניסטית הסינית טיפלה במפגינים בארצה?
ב-1989 בייג'ינג פרסה טנקים שרמסו מפגינים סטודנטים שהתאספו כדי לבקש רפורמות דמוקרטיות ולקבל גישה טובה יותר לחינוך. ניצול הטבח נמצא כעת בגלות בארה"ב.
NTD שוחחה עם לי הנג-צ'ינג, עד לטבח בבייג'ינג. במהלך מחאות הסטודנטים בכיכר טיאן–אן-מן ב-1989. המפלגה הקומוניסטית הסינית שלחה מעל 200,000 חיילים להקיף את בייג'ינג. הם הכניסו טנקים וירו לעבר סטודנטים ואזרחים לא חמושים. בחזרה למחאה הגוברת נגד ישראל ששוטפת את הקמפוסים בארה"ב, נשיא ביידן התייחס להפגנות ביום רביעי, הוא הגן על זכותם של הסטודנטים להפגין בדרכי שלום, תוך גינוי האלימות וההפרעה לחיי הקמפוס. אנחנו לא אומה אוטוריטרית שבה משתיקים אנשים או מרסקים מתנגדי משטר. יש מי ששומע ומקשיב לעם האמריקני. למעשה מחאה שקטה היא המסורת הטובה ביותר לאופן שבו האמריקנים מגיבים לנושאים משמעותיים. אבל אנחנו גם לא מדינה פורעת חוק.
מחאות פרו-פלסטיניות נגד ישראל החלו באוניברסיטת קולומביה בסוף חודש אפריל. מפגינים הקימו אוהלים בדרישה מהאוניברסיטה להימנע מהשקעות בישראל בשל המלחמה עם החמאס. ההפגנות התפשטו אחר כך לעוד אוניברסיטאות ברחבי ארה"ב. הן ברובן שקטות, אם כי הפכו אלימות במקומות מסוימים. באוניברסיטת קולומביה השתלטו המפגינים על בניין וניפצו חלונות באולם המילטון. משטרת ניו יורק הגיעה לכדי לפנות אותם לבקשת האוניברסיטה. תקרית אלימה פרצה באוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס ביום רביעי שם התעמתו המפגינים עם מפגינים מהצד השני של המתרס. שני הצדדים התעמתו בגלל מחסומי מתכת.
בינתיים סין, רוסיה ואיראן מגדילות את מאמציהן כדי להציג את ארה"ב כמדינה בכאוס ובסערה. התקשורת הממלכתית במדינות אלה פרסמה בשבועיים האחרונים כמעט 400 כתבות באנגלית לסיקור הפגנות.
שון היינס, כתב לשעבר בסוכנות הידיעות של המשטר בסין, שינחואה, אמר ל"קול אמריקה" שהמדיניות של שינחואה היא לסקר בהרחבה הפגנות במערב. הוא אמר: "בשינחואה, כשקבענו את סדר הכתבות לחדשות, ניתנה תמיד עדיפות להפגנות בחו"ל, במיוחד אם זה היה לקראת בחירות. תראו כמה מפחידות דמוקרטיות זרות, האם אינכם שמחים שבסין אין את זה?"
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל