img

img

img

img

img

מומחה: סין צברה שליטה רחבת היקף באו"ם

NTD

27 בספטמבר 2024 |

| סין

avator

ההשפעה של סין במוסדות האו"ם מתרחבת עוד ועוד בשנים האחרונות.

כדי ללמוד על כך ולבחון מקרוב את הסיכונים הביטחוניים המעורבים בכך, עיתונאי חדשות NTD סטיב לאנס שוחח עם ריק שוויצר שכיהן בעבר כיועץ פוליטי בכיר במחלקת ההגנה של ארה"ב.

שוויצר אומר בין היתר: "…סין הצליחה להשתמש באו"ם למטרותיה שלה ולהשיג שליטה על מוסדות האו"ם וחלק מזה הוא תוצאה של הדרך שבה  אנחנו מימנו את הארגונים האלה… לא באמת עשינו עבודה טובה. ולא רק באו"ם עצמו, אלא בכל הארגונים המקושרים לאו"ם כמו ארגון המזון העולמי וסוכנויות אחרות… שבהן הן הכניסו נציגים שלהן בתחילת הדרך, שהקדישו את כל הקריירה  לעבודה באו"ם… ולכן כשמגיע הזמן לבחור מנכ"ל… האמריקנים הם תמיד אאוט-סיידרים, כי אנחנו לא מכניסים את האנשים שלנו  לתוך הארגונים לטווח ארוך".

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

בואו נתמקד בנוכחות המתרחבת של סין באו"ם. כדי ללמוד על כך ולבחון מקרוב את הסיכונים הביטחוניים המעורבים בכך, לכתבנו סטיב לאנס מגיש התוכנית Capitol Report הצטרף ריק שוויצר, יועץ אסטרטגיה טכנולוגית ולשעבר יועץ פוליטי בכיר במחלקת ההגנה של ארה"ב.

סין אינה דומה לאף מדינה אחרת. למרות שלעתים היא מסכימה עם ארה"ב, לרוב יש לסין עמדות שונות מאלה של מדינות העולם החופשי וארה"ב בנושאים מרכזיים, והיא מקדמת אג'נדה משלה. כמה השפעה יש לסין כיום באו"ם, וכיצד זה עשוי להשפיע על הכיוון העתידי של הארגון הוותיק המכובד?

ההשפעה של סין באו"ם  כנראה עוקפת ומותירה מאחור את ההשפעה של ארה"ב, למען האמת. היכולת שלהם לעסוק במה  שמכונה לעתים קרובות "הדרום הגלובלי", היכולת שלהם להתחבר עם מדינות  שהיו להן תלונות במשך זמן מה. זה לא רק סין. המדינות הדיקטטוריות החברות באו"ם עבדו יחד כדי לתמוך זו בזו בדרכים  שלצערי לא נראה שהדמוקרטיות המערביות הצליחו לעשות באותה מידה. זו הסיבה שאפשר למצוא מדינות כמו איראן  שלפעמים נמצאות בוועדה לזכויות האדם. זה בגלל… זה קצת מצחיק נכון?

אני חושב שצפון קוריאה  הייתה למעשה בוועדה הזו בשלב מסוים.

הרשימה נמשכת עוד ועוד. ולכן בהקשר של האו"ם, הרפובליקה העממית של סין הצליחה להשתמש באו"ם למטרותיה שלה ולהשיג שליטה על המוסדות בתוך האו"ם. וחלק מזה הוא תוצאה של הדרך שבה  אנחנו מימנו את הארגונים האלה,  אבל לא עשינו דברים מסוימים… לא באמת עשינו עבודה טובה. ולא רק באו"ם עצמו, אלא בכל הארגונים המקושרים לאו"ם כמו ארגון המזון העולמי, שהזכרתי קודם, וסוכנויות אחרות המקושרות לאו"ם, שבהן הן הכניסו נציגים שלהן בתחילת הדרך, שהקדישו את כל הקריירה  לעבודה באו"ם או בארגונים אלה. ולכן כשמגיע הזמן לבחור מנכ"ל, למשל,  האמריקנים הם תמיד אאוטסיידרים  כי אנחנו לא מכניסים את האנשים שלנו  לתוך הארגונים לטווח ארוך. אז לא עשינו עבודה טובה כדי להבטיח  שתהיה לנו יכולת אמיתית בטווח ארוך  להבין כיצד הארגונים האלה עובדים  ושיהיו לנו אנשים שיכולים להתקדם בארגונים האלה.  אז אין זה פלא שכאשר החלטות מתקבלות  בתוך המנגנון הבירוקרטי של הארגונים האלה, הם מצליחים הרבה יותר טוב מאיתנו. למרות שאנחנו מממנים את האו"ם בשיעורים הרבה יותר גבוהים. הם מסוגלים לתמרן את המבנה הבירוקרטי ולהפוך אותו ל"כלי נשק" בדרכים העונות על מטרותיהם.  אנחנו צריכים לטפל בזה, להתייחס לזה בצורה אסטרטגית מקיפה יותר.

ריק שוויצר, אני מאוד מעריך את נקודת המבט שלך.  תודה רבה.


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות