img

img

img

img

img

רופא: החיסונים מאחרים אחרי הנגיף וגורמים לתופעות לוואי

NTD

31 באוגוסט 2023 |

| קורונה

avator

למרות שמיליוני אמריקנים דיווחו על פגיעות מחיסוני קורונה, נראה שה-CDC האמריקני אינו אוסף עוד דיווחים על תופעות הלוואי של החיסונים ב-V-safe – האתר שהקים בעבר לצורך דיווח תופעות הלוואי.

מגישת חדשות NTD טיפאני מאייר שוחחה על כך ועל עוד נושאים עדכניים הקשורים לחיסוני הקורונה עם ד"ר פיטר מק'קולו, מחבר הספר "האומץ להתמודד עם קורונה".

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

– ד"ר פיטר מק'קולו, תודה שהסכמת להתראיין אצלינו.

– תודה לך.

– נראה שה-CDC הסיר בשקט את הדף שנועד לאיסוף תופעות לוואי של קורונה, ובדרך כלל כשתרופה חדשה יוצאת נראה שיש איסוף של נתונים רבים מאוד. אז אחרי שנתיים, האם עדיין יש צורך לאסוף סוג זה של נתונים?

– דף V-safe הוא אתר לאיסוף נתונים של ה-CDC הנגיש בטלפונים הסלולרים. הוא מאפשר לחולים עצמם לדווח על תופעות לוואי כתוצאה מחיסונים חדשים. כל אחד מהחיסונים החדשים נגד קורונה הוא נוסחה חדשה המייצרת קבוצה חדשה של חלבוני ספייק שהגוף האנושי לא הכיר בעבר. ואנו יכולים לצפות לאפשרות של תופעות לוואי חדשות או התגברות בעיות שכבר ידוע לנו שקיימות כתוצאה מהחיסון. אז חשוב מאוד שה-CDC ימשיך לאסוף נתוני בטיחות. בעיני, פירוש הצעד הזה הוא שהם מתעלמים מהבטיחות.

– ובכל זאת, האם יש מקום לאסוף את הנתונים האלה כעת?

– את יודעת, בזמן שאנחנו יושבים כאן עכשיו, מערכת VAERS (דיווחים על תופעות לוואי של חיסונים) השייכת ל-CDC עדיין פעילה. זו מערכת שרוב הנתונים שלה מוזנים על ידי רופאים, אחיות, פרמדיקים ואחרים. זו אינה מערכת ידידותית לחולים מבחינת הזנת הנתונים. למעשה צריך להכניס את כל המידע של הרופאים. מלבד זאת, יש מספר ארגונים לא ממשלתיים שיש להם מנגנוני דיווח שמספקים תמונה אמיתית למערכת הבריאות. אבל אני יכול לומר לך שכרגע ל-CDC אין כל סיבה לסגור את דף V-safe, זאת המערכת שלהם לדיווח המטופלים על בטיחות.

– וכשמדברים על חיסונים חדשים ועל וריאנטים חדשים, הנשיא ביידן ביקש ביום שישי מהקונגרס לאשר תקציב גדול יותר כדי ליצור חיסון חדש או זריקת בוסטר, לפחות עבור הווריאנטים החדשים כי נראה שחיסונים הקיימים אינם באמת עוזרים. אז איך ייעשה איסוף נתונים על החיסון החדש?

– הבוסטרים הנוכחיים היו כבר מיושנים עוד לפני שהם יצאו לשוק. הם נקראו VA4 או VA5 והם לא פעלו. אנשים נדבקו בכל מקרה בקורונה. החברות עדיין מפגרות אחרי הנגיף. אז החברות יוציאו חיסון לווריאנט XBB 1.5 אבל מאמצע אוגוסט הווריאנט הזה XBB 1. 5 מהווה כבר פחות מ-5% והזן הזה נעלם. הזן הנוכחי הוא Eris או EG.5. אז כרגע זה פשוט ניסיון חסר תועלת לרדוף אחרי הנגיף המשתנה במהירות. החיסונים מגיעים מאוחר מדי. וכל מה שהם עושים זה לגרום למטופלים להיות חולים כי יש להם תופעות לוואי. נראה שאף אחד מהחיסונים אינו בטוח יותר מהחיסונים המקוריים.

– חלק מהאנשים כבר מקבלים אולי את הבוסטר החמישי או השישי ואולי אפילו את השביעי. האם יש תקדים לזריקות רבות כל כך בפרק זמן קצר כל כך?

– לא, אין כל תקדים לנטילת 7 מנות בוסטר, או ל-7 זריקות סה"כ. אם מישהו פועל לפי הנרטיב של הממשלה הוא יקבל 7 מנות חיסון. שימו לב שאין כל דמות ציבורית כמו נשיא, סגן נשיא, סנטור או נציג של משרד הבריאות שהצהיר בפומבי שקיבל 7 זריקות. אני חושב שאם אנשים באמת תומכים בתוכנית הזו, אנחנו צריכים להבין מי באמת קיבל 7 זריקות ומי נמנע בשקט מלקחת אותן מסיבות בטיחות.

– ובקצרה, מה תייעץ לנו כדי שנוכל להבחין בין חיסון טיפולי לבין חיסון עיקור כי נראה שהחיסונים המומלצים או חיסוני החובה בדרך כלל הם חיסוני עיקור. אז מה ההבדל היסודי?

– חיסון עיקור פירושו שברגע שמישהו מקבל את החיסון החיסון למעשה מעקר או מנטרל את הפתוגן וכך אי אפשר לחלות מהפתוגן ואי אפשר להעביר אותו למישהו אחר. בתחילת 2021, ה-CDC אמר לנו שהחיסונים אינם מעקרים את הפתוגן. ולמעשה אנשים שהיו מחוסנים בכל המנות העבירו את הנגיף לכאלה שהיו מחוסנים בכל המנות. אז זה הותיר את השאלה אם יש לחיסון יתרונות טיפוליים כלשהם. האם החיסונים מפחיתים את הסיכונים לאשפוז או למוות? והתשובה היא "לא". ודף המידע על החיסון אינו מכיל את הטענה הזו. כך שמסמכי הממשלה הרשמיים שהמטופלים רואים אינם טוענים שהחיסון מפחית אשפוזים או מוות. אולם סוכנויות בריאות הציבור מקדמות נרטיב כוזב שלפיו החיסונים מפחיתים את חומרת המחלה כשלמעשה זה לא נכון.

– ד"‬ר פיטר מק'קולו תודה רבה לך על זמנך.

– תודה לך.

NTD חדשות | בריאות | קורונה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות