המלחמה הטכנולוגית בין ארה"ב לסין מחריפה.
ענקית הטכנולוגיה הסינית Baidu הציגה מודל בינה מלאכותית משלה וטוענת שהוא עולה בביצועיו על ChatGPT בכמה תחומים מרכזיים.
האם ייתכן שזה אכן כך? וכיצד ארה"ב מנסה למנוע מסין לעקוף אותה בתחום הטכנולוגיות של הבינה המלאכותית (אך מצד שני גורמים עסקיים בארה"ב עדיין משתפים פעולה עם סין)?
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
המלחמה הטכנולוגית בין ארה"ב לסין מחריפה.
ענקית הטכנולוגיה הסינית באידו הציגה מודל בינה מלאכותית משלה וטוענת שהוא עולה בביצועיו על ChatGPT בכמה תחומים מרכזיים.
ChatGPT הינו צ'אט בוט פופולרי שכבש לאחרונה את העולם בסערה. באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית הוא יכול לעזור למשתמשים לכתוב מאמרים, מיילים וקוד תוכנה.
ענקיות הטכנולוגיה של סין Alibaba ו-Tencent מגיעות לשוק עם מוצרים מתחרים משלהן. לא ברור אם הטענה של באידו נכונה אבל בייג'ינג שואפת לגבור על וושינגטון בתחום הבינה מלאכותית עד שנת 2030 בדיוק כפי שקרה עם נשק גרעיני בשנות ה-60, הבינה המלאכותית היא קריטית למאבק על הדומיננטיות.
מי שיוביל בתחום הבינה המלאכותית יתפוס ביתרון משמעותי בשדות הקרב העתידיים. כרגע, ארה"ב מובילה בתחום הבינה המלאכותית. אך מומחים מזהירים שסין מדביקה את הפער בתחומים מסוימים.
על פי דוח של הרווארד, סין עקפה את ארה"ב בכמה מהטכנולוגיות בתחום הבינה המלאכותית מזיהוי פנים, לרחפנים ועד ל-5G. אבל יש בעיה קטנה. טכנולוגיית הבינה המלאכותית של סין אינה יכולה לעבוד ללא מוליכים למחצה מחברות אמריקניות כמו Nvidia ו-AMD.
וושינגטון כבר שולטת על התקדמות של סין ופיתוח הצבאי שלה על ידי הטלת הגבלות על הייצוא למדינה. השליטה החזקה מאוד של ארה"ב על הייצוא מקשה על סין להשיג כמה שבבי ה-AI ושבבי מחשוב מהמתקדמים ביותר הקיימים בארה"ב אך המהלכים של וושינגטון להגביל את סין פירושו שחברות כמו Nvidia יכלו להנות מרווחים דלילים יותר – הפסד של למעלה מ-400 מיליון דולר.
כדי להתמודד עם המצב Nvidia המציאה שבב AI חלופי הוא פחות מתקדם, אבל עומד בהגבלות של ארה"ב וניתן למכור אותו לסין. זה לא רק Nvidia, מיקרוסופט גם הושיטה יד לסין. לזרוע המחקר של הענקית הטכנולוגיה בסין היתה השפעה קריטית על עלייתה של בייג'ינג בתחום הבינה המלאכותית. מעבדת המחקר של מיקרוסופט בבייג'ינג הכשירה כישרונות רבים לתעשיית הבינה המלאכותית של סין.
אפילו חברת Open AI שפיתחה את ChatGPT קוראת להתקשרות עם סין. מנכ"ל החברה, סם אלטמן הדגיש את החשיבות של שיתוף פעולה בין חוקרים אמריקנים וסינים כדי להתמודד עם הסיכונים של מערכות בינה מלאכותית ואמר שבסין יש כמה מהכישרונות הטובים ביותר בעולם בתחום AI. הוא מקווה שחוקרי בינה מלאכותית סינים יתרמו תרומה ניכרת בנושא.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל