img

img

img

img

img

הנשיא החדש של ארגנטינה — פרשנות

NTD

22 בנובמבר 2023 |

| גיאו-פוליטיקה

avator

אילו שינויים אפשר לצפות שיקרו בארגנטינה בהנהגתו של הנשיא החדש שנבחר השבוע, חאבייר מיליי?
כיצד הנשיא החדש צפוי לשנות את יחסיה של ארגנטינה עם ארה"ב, ברזיל וסין?

שוחחנו בנושא עם העיתונאי מרקוס שוטגס, העורך הראשי של המהדורה הפורטוגזית בעיתון ה"אפוק טיימס".

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

– הנשיא החדש של ארגנטינה כונה על יד ה"וושינגטון פוסט": "קפיצה אל הלא נודע". לארה"ב יש אינטרס מכיוון שיש לנו 30 מיליארד דולר בסחר עם ארגנטינה. איך לדעתך הבחירות האלה ישפיעו על ארה"ב?

ובכן, זה ישפיע מאוד על ארה"ב. אבל תחילה, האם "קפיצה אל הלא נודע" אינה קצת יותר טובה מהאינפלציה הידועה של 140% בשנה שיש לנו כרגע? כלומר, כלכלת המדינה פשוט הרוסה. אז זה ישפיע על ארה"ב בכמה דרכים. קודם כל, הממשלה הקודמת, הממשל הקודם היה מאוד מאוד פרו סיני. ומבחינה גיאופוליטית, סין צברה מינוף רב ויכולת השפעה בארגנטינה. יש לסין תחנת חלל במחוז נאוקן (בארגנטינה). סין גם לוקחת מחצבים ומינרלים נדירים מאדמת ארגנטינה. ארגנטינה היא מקור למתכת הליתיום המשמש לייצור סוללות הליתיום-יון. לכן יש את ההיבט הזה.

מלבד זאת, זה גם ישפיע על האינטרס של ארה"ב מאחר שלא ברור אם ארגנטינה תוכל להצליח להתמודד עם החוב שלה, אבל מצבה היה גרוע מאוד. לכן שינוי יתקבל בברכה באופן שבו הם יוכלו להתמודד עם החוב הזר שלהם. אלה כמה דרכים בהן זה משפיע על ארה"ב, אבל חוץ מזה, המשטר הקודם תמך מאוד גם בקובה, אפילו מאוד פרו איראני, הם אפילו הצדיקו במידה מסוימת את פעולות חיזבאללה-איראן. אז אני חושב שמבחינה גיאופוליטית ומבחינת השפעות עמוקות יותר – אנחנו עוד נראה.  אבל הממשל הקודם לא עשה עבודה טובה מבחינת האינטרסים של ארה"ב.

– מרקוס, ציינת את המפלגה הקומוניסטית הסינית (המק"ס). לארגנטינה יש חוב גדול לסין ובדיוק לפני הבחירות האלה, סין הלוותה לארגנטינה 6.5 מיליארד דולר, בתקווה ששר האוצר הקודם הוא זה שינצח ולא חאבייר מיליי. חאבייר הבטיח שבתקופת כהונתו ארגנטינה לא תעשה עסקים עם מדינות קומוניסטיות ובהן סין. מה הסבירות לכך לדעתך, בהתחשב בגובה החוב שאנו דנים בו?

אז האופן שבו חאבייר ניסח זאת היה יותר במובן שהוא לא יקדם קשרים כלכליים או קשרים אחרים עם מה שהוא מכנה משטרים רצחניים. הוא אפילו כינה את הסוציאליסטים זבל ו-"צואת אדם", כינויים שבקושי אפשר לראות  בתקשורת של השמאל בדרום אמריקה. אם נחזור לסין, לגיאופוליטיקה הסינית, סין היא מעצמה מתחרה באזור, סביר להניח שחאבייר לא יקדם קשרים  במובן הצר של המילה, אבל הוא גם אמר שהוא לא יאסור על אזרחים פרטיים לנהל קשרים מסחריים – צעד הנוגד בעצם הגדרתו את ה"אידיאולוגיה הליברטריאנית" שלו. אבל כעת המצב בארגנטינה מורכב יותר. בואי נבחן מה עם סין, מה עם המק"ס. אם נבחן את החוב לסין – לארגנטינה יש בעיה עם מה שהם מכנים "סעיפי ביטול מצולבים". הפירוש של "סעיפי ביטול מצולבים" הוא שאם רוצים לבטל משהו אחד בחוזה, אז גם שאר הבנקים שבבעלות המק"ס יצטרכו לעבור בדיקה מחודשת או אפילו לבטל את החוזים עמם.

המק"ס השיגה באופן זה מינוף משמעותי כל כך עד שהם הצליחו להתחמק כאשר הנשיא הקודם, מאוריציו מארקי, ניסה למנוע מצבא סין לנהל את תחנת החלל בפרובינציית נאוקן בארגנטינה. הצוות הסיני אף הצליח להגביל את כניסתו של נשיא ארגנטינה וכניסתם של צוותים מקומיים. כך שהמינוף של סין בארגנטינה הוא משמעותי. נראה איך זה יתפתח. מיליי כנראה לא יתמודד עם בעיית החוב לסין בזמן הקרוב… כלומר, בהתחשב במה שמוסכם בחוזים ובהשפעה שיש לסינים על הפוליטיקה המקומית. אבל ייתכן שיש הזדמנות להפסיק לקדם את הקשרים אולי לצאת ממיזם "החגורה והדרך" לצאת מגוש מדינות ה-BRICS – כל אלה הם צעדים שמיליי ציין שבכוונתו לנקוט. כך שזה יצמצם את ההשפעה של סין במידה מסויימת, אך אני מעריך שהוא לא יוכל להדוף חוזים ארוכי טווח אלה בזמן הקרוב.

NTD חדשות | בעולם | גיאו-פוליטיקה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל