img

img

img

img

img

שיעור הילודה באירופה בשפל — איך השפיעו המגפה והחיסונים?

NTD

25 במאי 2023 |

| בריאות

avator

מספר מדינות באירופה הגיעו לשפל בשיעור הילודה. כתבנו בצרפת, דיוויד ויווס, שוחח עם גינקולוגית שאומרת שלמטופלות בהיריון שהתחסנו נגד נגיף הקורונה – יש יותר בעיות.

הנתונים מתפרסמים כעת על האופן שבו המגפה השפיעה על שיעורי הילודה ברחבי אירופה, אשר כבר זמן רב נמצאים במגמת ירידה. במדינות כמו ספרד, צרפת ואיטליה, שיעור הילודה ממשיך לרדת. השיעור כעת הוא הנמוך ביותר מאז החל איסוף הנתונים. מדינות אחרות, כמו גרמניה ואוסטריה, שהיו במגמות חיוביות, התהפכו בשנת 2020 עם שיעורי ילודה שממשיכים לרדת מאז. הגינקולוגית, לורנס קאיזר, אומרת שהיא ראתה יותר בעיות בריאות בצרפת במהלך ההיריון ולאחריו.

"יש יותר מקרי מוות קטלניים ברחם, כלומר תינוקות שמתים במהלך ובסוף ההיריון. אנחנו רואים גם עלייה בתמותת יילודים. אז תינוקות שזה עתה נולדו – יש בעיה. יש להם דימומים או שטפי דם ובעיות קרישה שלא ראינו בעבר".

מחקר גרמני מצא קשר חזק בין תחילת תוכניות החיסון לבין הירידה בפוריות – 9 חודשים לאחר תחילת תוכניות החיסון. המחברים אמרו שמגמה זו לא קשורה לאבטלה, לשיעורי ההדבקה, או למקרי המוות מקורונה. קאיזר אומרת שהיא ראתה בעיות חדשות עם מטופלות לאחר שקיבלו חיסון נגד נגיף הקורונה.

"אני רואה של-2/3 של נשים הרות מחוסנות – יש בעיות, ושנוגדי קרישה המאפשרים לתינוקם לגדול כראוי, ולשליה לתפקד עד סוף ההיריון ועד הלידה – יוצרים בעיות. אז יש לפחות שאלה שחייבים לשאול לגבי השפעת החיסונים. כיצד החיסון משפיע על רמת ההתפתחות ההורמונלית".

מחברי המחקר הגרמניים מניחים שהירידה בשיעורי הילודה לא הייתה רפואית אלא התנהגותית, ומרמזים שאנשים המתינו להרות עד לאחר התחסנות. אך המגמה קיימת גם בתמותת אימהות. בארה"ב, נתוני ה-CDC ונתוני המדינה מראים שיא במוות של אימהות בשנת 2021 שזינק בחודשים שלאחר התחלת מתן החיסונים.

"ראיתי לא מעט בעיות בבלוטת התריס שמופיעות אצל נשים שלא היו להן בעיות כלשהן בעברן, ופתאום יש להן בעיות בבלוטת התריס שמשפיעות על המחזור החודשי שלהן וכתוצאה מכך משפיעות על הפוריות".

באתר של ארגון הבריאות העולמי (WHO) נאמר שחיסונים נגד קורונה בטוחים הן לנשים בהיריון והן לתינוקותיהן.

דיוויד ויווס, חדשות NTD פריז


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל