img

img

img

img

img

האם הפיצוי לנפגעי חיסוני קורונה בישראל ניתן למימוש?

NTD

14 במאי 2023 |

| ישראל

avator

האם הפיצוי לנפגעי חיסוני קורונה בישראל ניתן למימוש?

מדינת ישראל הכירה בתחילת שנת 2021 באחריותה לפצות את נפגעי חיסוני הקורונה. לפי התקנות כל אדם שנפגע רשאי לפנות לוועדה ברשות שופט ורופאים שידונו בתביעתו.

אולם אחד הקשיים בדרך למימוש הזכאות לפיצוי הוא שהמדינה ומשרד הבריאות לא הקימו מערך של קבלת דיווחים בזמן אמת. מערך שבו הציבור יכול בלחיצת כפתור לדווח על פגיעות ותופעות לוואי כמו: פגיעות לב – מיוקרדיטיס, פגיעות ברגלים, פגיעות ברשתיות העיניים ועוד.

נוסף על כך, לא נעשתה בדיקה סטטיסטית אפידמיולוגית האם מדובר בתחלואה עודפת של חיסון הקורונה על פני חיסונים אחרים, והאם יש אמת בחשדות שהתמותה בקרב הצעירים גבוהה יותר מבעבר.
חשדות אלה אינם ניתנים לבדיקה מחוסר מצבת הנתונים ולכן העדר הנתונים האלה הופכים את התחייבות המדינה לפיצוי נפגעי החיסון להתחייבות אשר לא ניתנת למימוש כעת.

כתבת חדשות NTD עברית, לי רום שוחחה עם עו"ד אהובה טיכו, בעלת משרד עו"ד העוסק ברשלנות רפואית ועורכת כתב העת "רפואה ומשפט", בנוגע לשאלות כיצד והאם ניתן לממש את זכות הפיצוי?

"הדרך למימוש היא קשה ומורכבת…העובדה שהמדינה, משרד הבריאות לא הקימו מערך של קבלת דיווחים על תופעות לוואי, אירועים מיוחדים או סיבוכים ונכויות בעקבות החיסון. למעשה כל הידע הזה שצריך שהיה שמשרד הבריאות יאסוף אותו לא נאסף“, אומרת עו"ד טיכו.

השאלות ששאלנו את אהובה טיכו:

*תוכלי לפרט על בעית חוסר השקיפות מול מוסדות הבריאות ?

*חיסון הקורונה כלול ברשמית החיסונים המזכים בפיצוי כספי. היכן טמונה בעית המימוש?

*מה ידוע לנו על כמות נפגעי החיסון?

*האם היו מקרים של פיצוי כספים לנפגעי חיסוני הקורונה?

*למי עלינו לפנות אם נפגענו או שיי לנו חשד לפגיעה מהחיסון?

*תגובת משרד הבריאות שהתקבלה בתאריך 21.5.2023

"משרד הבריאות עקב בעת מגיפת הקורונה אחר תופעות שונות הקשורות במחלה ובחיסוני הקורונה. הדיווחים על תופעות בסמיכות לקבלת החיסון מתקבלים מאנשי הצוות הרפואי באמצעות טופס ייעודי, ולאחר מכן המשרד בוחן ומסכם דיווחים אלו. כמו כן, המשרד הוסיף באתר המשרד אפשרות דיווח בטופס מקוון לציבור הרחב.

רב התופעות שדווחו היו קלות וחולפות. התופעות הנפוצות ביותר היו חום, חולשה כללית, כאבי בטן וראש, כאב שרירים, סחרחורות או תחושת עילפון, נפיחות ואודם באזור ההזרקה ונימולים באזורים שונים בגוף.

כלל המידע מופיע באתר המשרד:

https://www.gov.il/he/departments/publications/reports/vaccine-efficacy-safety-follow-up-committee
"

בריאות | הנבחרים | ישראל |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל