img

img

img

img

img

יגאל כרמון: "כלכלה לא יכולה לשנות אידאולוגיה"

NTD

29 באפריל 2024 |

| ישראל

avator

יגאל כרמון משמש כנשיא ומייסד שותף של מכון ממר"י לחקר תקשורת המזרח התיכון (MEMRI). המכון ידוע בתרגום חומרים מהעולם הערבי. מאז 2020 המכון גם עוסק בתרגום מאמרים מהתקשורת הסינית.

קלי רייט, מגיש התוכנית America’s Hope שוחח עם כרמון על המחקרים של ממר"י בנושא ההנהגה הקומוניסטית בסין ומה לדעת כרמון המערב יכול לעשות בנידון.

כרמון אומר בין היתר:

"ארה"ב חייבת להבין שכלכלה לא יכולה לשנות אידאולוגיה… ואם רוצים לשנות אידאולוגיה עוינת חייבים לעבוד על כך ישירות ולא לקוות שאם נהפוך אותם לעשירים האידאולוגיה שלהם תשתנה.

המפלגה הקומוניסטית הסינית לא השתנתה. ככל שהם נעשים יותר עשירים כך האידאולוגיה שלהם משפיעה יותר על הפעולות שלהם.
ארה"ב צריכה בראש ובראשונה להתמודד עם האידאולוגיה הסינית. וארה"ב לא עושה את זה. וישראל גם לא עשתה שום דבר בנידון [מול החמאס]."

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

"משחק של הונאה": מומחה חושף כיצד המפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס) מציגה נרטיבים שונים לאזרחים סינים צעירים בהשוואה להצגתם בבמה העולמית.

יגאל כרמון משמש כנשיא ומייסד שותף של מכון ממר"י לחקר תקשורת המזרח התיכון (MEMRI). המכון ידוע בתרגום חומרים מהעולם הערבי. מאז 2020 זה כולל גם תרגום מאמרים מסינית. קלי רייט, מגיש התוכנית America’s Hope שוחח עם כרמון על המחקר של ממר"י בנושא ההנהגה הקומוניסטית בסין ומה המערב יכול לעשות בנידון.

שמי יגאל כרמון אני נשיא ומייסד של מכון ממר"י לחקר תקשורת המזרח התיכון. ומטרת המחקר היא להעביר למערב דרך גישור פערי השפה מה הממשלות בכל אותם אזורים מספרות לאזרחים שלהן. כי, כפי שידוע גם על סין הם מספרים משהו אחד בסינית לאוכלוסייה שלהם בטורקית, באורדו, בפרסית, בערבית ומשהו אחר למערב. זהו משחק של הונאה כדי לזכות בתמיכה מרבית ולהילחם נגד המערב כסוסים טרויאניים – ובשפע, לא רק סוס טרויאני אחד.

במה התמקדתם עד כה בסין?

אנחנו עוקבים באופן שוטף אחר התקשורת, אחר רשתות חברתיות, ערוצי טלוויזיה, מתרגמים אותם ומנתחים אותם. על בסיס אותם תרגומים אנחנו גם מפרסמים מאמרים ודוחות מחקר. ומה שאנחנו רואים זו אסטרטגיה של התרחבות הגמונית אידאולוגיה של התפשטות שכוללת לא רק את טייוואן – שסין רואה בה חלק מהטריטוריה שלה – אלא גם בים סין הדרומי, בעימות עם הפיליפינים. זה עובר דרך מדינות שונות בעולם מדינות קיצוניות, או משטרים מהסוג הזה באפריקה, באיראן וחושף גישה של שליטה הגמונית, אסטרטגיה של התרחבות ושל רצון לבסס בעולם מערכת רב-קוטבית.

מהי מערכת רב-קוטבית?

זו גישה שמטרתה להתנגד לעולם האמריקני החד-קוטבי (בו קיימת רק מעצמה אחת) ולערכיו.

איך אתה רואה את היחסים של ארה"ב עם סין? ממה ארה"ב צריכה להיזהר? מה הם צריכים לומר לסין ולעשות?

ראשית, ארה"ב הפכה את סין למה שהיא כיום. עד 1971, לפני שארה"ב התקרבה לסין עם הביקורים של הנשיא ניקסון ושל קיסינג'ר סין הייתה מדינה עם מעט מאוד יכולות עם מעט מאוד תקווה לשגשוג. הייתה זו ארה"ב שהפכה את סין למה שהיא כיום באמצעות השקעות ענק ובכך שהעניקה לסין קרדיט כמדינה שראויה לתמיכה. הייתה זו ארה"ב שבנתה את סין למה שהיא כיום בדיוק כפי שבנימין נתניהו אפשר לחמאס בעזה. ארה"ב חייבת להבין שכלכלה לא יכולה לשנות אידאולוגיה. כלכלה כשלעצמה לא משנה אידאולוגיה. ואם רוצים לשנות אידאולוגיה עוינת חייבים לעבוד על כך ישירות ולא לקוות שאם נהפוך אותם לעשירים האידאולוגיה שלהם תשתנה. המפלגה הקומוניסטית הסינית לא השתנתה. ככל שהם נעשים יותר עשירים כך האידאולוגיה שלהם משפיעה יותר על הפעולות שלהם. ארה"ב צריכה בראש ובראשונה להתמודד עם האידאולוגיה הסינית. וארה"ב לא עושה את זה. וישראל גם לא עשתה שום דבר בנידון [מול החמאס].

 

ישראל | סין |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל