גרגורי קופלי, נשיא ה"אגודה הבין-לאומית ללימודים אסטרטגיים" טוען שהמפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס) היא המרוויחה העיקרית מהמלחמה במזרח התיכון. הנה ההסבר שלו מדוע.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
-האם תוכל לפרט בבקשה מדוע הם אלה המרוויחים האולטימטיביים.
ובכן, המק"ס צריכה לצמצם למינימום את נוכחות היריבים שלה באזור האינדו-פסיפי. אז היא צריכה להבטיח שהמעצמות הגדולות, ארה"ב ובריטניה, ומדינות אירופיות נוספות, יהיו עסוקות בסכסוכים ובסדרי עדיפויות באזור האירו-אטלנטי. המק"ס והצבא שלה מודעים היטב לעובדה שלארה"ב אין עוד את היכולת הקודמת שלה להתמודד בו זמנית עם 2 וחצי מלחמות ברחבי העולם – מלחמות גדולות. ארה"ב יכולה אולי להתמודד עם מלחמה אחת, חזית וחצי. היא הייתה עסוקה באופן חלקי במלחמה באוקראינה שהייתה יקרה מאוד. וכעת היא עסוקה במלחמה במזה"ת. בעיקרון זה מרחיק את הכוחות האמריקנים מהאזור האינדו-פסיפי ואין ספק שהרפובליקה העממית של סין הייתה מודעת למה שקרה בהתקפה של עזה ותמכה בכך. היא הייתה מודעת לכך באמצעות עמיתיה הטורקים והאיראנים, לדוגמה. אז בעיקרון סין רוצה ומעוניינת שהכוחות של מדינות המערב יישארו באזור האירו-אטלנטי ומחוץ לאזור האינדו-פסיפי.
– הייתי רוצה לשאול עוד שאלה לסיום הריאיון כדי להבהיר נקודה מסוימת, כשאמרת שלסין יש תפקיד בכל זה, שהיה אופורטוניסטי, האם היית אומר שהם היו שותפים לתחילת המלחמה הזו ושל ההתקפות. אני יודעת שכתבת מאמר שממשלות רבות היו מודעות למה שקרה והיו שותפות לכך. האם סין היא אחת מאותן מדינות? וכמה גדול היה תפקידה?
איננו יכולים לקבוע את גודל התפקיד שלה, אבל אנו יודעים שהמלחמה הזו לא הייתה מקרית. היא לא התחילה באיזשהו תכנון קצר מועד. היא קיבלה סיוע רב מבחוץ, הרבה תמיכה לוגיסטית, שחלקה הגיעה מאיראן וחלקה מטורקיה. זה נעשה בידיעה מוחלטת של סין ושל שירותי המודיעין שלה. השאלה היא האם הם מימנו אותה? האם הם סייעו בתכנונה? האם הם נתנו לה גיבוי או חסות? הם בוודאי עודדו זאת, זה בוודאות.
ישראל | מזרח התיכון | סין |
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל