img

img

img

img

img

פריצת דרך טכנולוגית או בעיה אתית?

מדענים סינים דיווחו לפני מספר ימים על תגלית חדשה – לדבריהם הם סיימו בהצלחה את הניסוי הראשון בעולם של ממשק מחשב תוך מוחי (BCI) שאפשר לקוף לשלוט במכונות באמצעות המחשבות בלבד.

אך יש הטוענים שפיתוחים מסוג זה עלולים לגרום להשלכות חמורות מבחינה אתית.


פריצת דרך טכנולוגית או הפרה של אתיקה? מדענים סינים מאוניברסיטת ננקאי דיווחו ביום חמישי על תגלית חדשה, לדבריהם הם סיימו בהצלחה את הניסוי הראשון בעולם של ממשק מחשב תוך מוחי (BCI) ביונקים.

הטכנולוגיה, הניסיונית במידה רבה, מאפשרת ליצור חי – במקרה הזה לקוף – לשלוט במכונות או באמצעים טכנולוגיים אחרים, באמצעות המחשבות שלהם בלבד. על פי הממצאים, הצליחו המדענים לאסוף גלי מוח שישלטו בזרוע מכנית. ראש צוות המחקר הגדיר זאת: "הישג משמעותי למדעי המוח", והוסיף שהמשמעות של כך היא שטכנולוגיית BCI הסינית היא בין הטובות בעולם.

יש הטוענים שהטכנולוגיה יכולה להביא בעתיד יתרונות גדולים לאנושות: לעזור לאנשים בעלי מוגבלויות, אנשים הסובלים מפציעות קשות או שיתוק, לשוב ולשלוט בתנועות הגפיים שלהם. זה גם יכול לאפשר לחיילים להפעיל נשק או רחפנים ללא שימוש בידיים. עם זאת, הגישור על הפער בין המוח למכונה מעורר כמה חששות, כמו האפשרות למתקפות סייבר או האקרים שיוכלו ליירט ולגנוב נתונים של אותות מוח או הסיכון שגורמים יריבים יקבלו גישה למידע ביטחוני או מודיעיני. משרד המסחר האמריקני בוחן כעת  האם יצוא של BCI עלול להוות בעיה לביטחון הלאומי.

מדע וטכנולוגיה | סין |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל