אחד מכלי הנשק המסוכנים של סין הוא הטלפון הנייד שלנו או ליתר דיוק האפליקציות שאנו מורידים אליו. מדובר למעשה ברוגלות חוקיות, והחברות שפיתחו אותן יכולות לעקוב אחר נתוני המשתמש 24 שעות ביממה ולנתח את הנתונים אשר בדרך כלל מגיעים בסופו של דבר לידיהן של ממשלות, כך לדברי רקס לי, יועץ אבטחת סייבר עבור אתר Smart Privacy.
אחת החברות האלה היא טיקטוק, אפליקציית סרטוני הווידאו הסינית, שעלתה לכותרות לאחרונה, לאחר שהמחוקקים בארה״ב הוזהרו שלא להשתמש בה בשל היותה כלי שרת בידי המשטר הסיני ומאחר שהיא גם אוספת נתונים ביומטריים כמו זיהוי פנים וטביעת קול.
ג׳ון מילס, לשעבר קולונל ומנהל אבטחת סייבר במחלקת ההגנה האמריקנית, אומר, כי מבחינת סין מרחב הסייבר הוא ״מערב פרוע״ לפעולות מודיעין. לדבריו, הסכנה באפליקציות כמו טיקטוק, היא שברגע שאנו מסתכלים בהן אנו משאירים טביעה דיגיטלית, המאפשרת לבייג׳ינג להכיר את ההרגלים שלנו, את תחומי העניין והמיקום שלנו.
״ומי שעושה זאת נותן את ׳המפתחות לממלכתו׳״ הוא אומר, שכן מידע זה מאפשר לסינים לעצב את התודעה שלנו ואת ההרגלים שלנו – ״הם פשוט יחליטו מה לתת לך לראות״, אומר מילס ״וינסו לתכנת אותך פסיכולוגית״.
מילס אומר כי סין יוצרת "תאומים דיגיטליים" לכל אחד. אך לא רק הזהות הדיגיטלית שלנו בסכנה, לדבריו, אלא גם הזהות הגנטית שלנו.
כתב NTD פנה לטיקטוק לקבלת תגובה. לטענת טיקטוק, ההנחייה של קצין הניהול של בית הנבחרים האמריקני שגויה ומטעה. טיקטוק התחייבה להשתמש בשרת הנמצא מחוץ לסין לאחסון הנתונים של אזרחי ארה"ב, אך "המעבר נמצא עדיין בתהליך".
ארה"ב | מדע וטכנולוגיה | סין |
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל