img

img

img

img

img

האו"ם מנסה להגביל את השיח ברשת

NTD

26 בדצמבר 2023 |

| חברה

avator

תוכנית שמקדם ארגון אונסק"ו של האו"ם, בשם The Internet of Trust, שואפת להגביל את חופש הביטוי באינטרנט ולהיאבק ב"תאוריות קונספירציה".

כתב NTD דניאל מונהאן שוחח על השלכות התוכנית עם מומחית לחופש ביטוי ועם בעל בלוג בשם "קפה וקורונה".

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

The Internet of Trust – כך מכנה סוכנות האו"ם, אונסק"ו, את תוכניתה להפיכת העולם הדיגיטלי לבטוח יותר. היא תדכא את מה שהיא מתארת כמידע שגוי, ביטויי שנאה ותיאוריות קונספירציה ברשת. עורכת הדין למשפט חוקתי ארין מרסינו טוענת שהבעיה בניסיון להגביל מידע שגוי ותיאוריות קונספירציה לכאורה, היא מי מחליט על כך?

"מכיוון שנוכחנו לאורך השנים בכך שתיאוריות הקונספירציה של היום עשויות להפוך לפעמים לעקרונות המקובלים של המחר".

מרסינו מציינת את הרופא ההונגרי, איגנץ זמלווייס, שתויג כתיאורטיקן קונספירציה על כך שאמר שנשים מתו לאחר הלידה בגלל שהרופאים לא שטפו את ידיהם. תוכנית האו"ם טוענת שמטרתה להגן על אלו שנחשבים לפגיעים וכמי שנדחקים לשוליים, כמו מדעני אקלים, עיתונאים ואלה הנמנים על קהילת הלהט"ב, והתוכנית משתמשת בשפה שתפסול ביטויים שהיא רואה בהם תמיכה באפליה על בסיס מגדר, גזע או דת.

"הם יוכלו לבצע פיקוח על הגירה מסיבות הגיוניות שאינן מפלות, הקשורות לביטחון לאומי, אבל האם זה ייחשב לביטוי שאינו מכליל דיו גיוון תרבותי?"

מרסינו חוששת מלאפשר לארגון כמו אונסק"ו, שרבים מעובדיו הם חברים במפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס), להחליט איזו התבטאות מביעה שנאה.

"מובן שייתכן שלדובר אין שנאה בלבו. הם רק מתארים מדיניות מסוימת שלדעתם תהיה מועילה יותר, או שהאדם מדבר בהתאם למצפונו או להשקפתו הדתית".

תוכנית האו"ם עלולה להגביל גם את הדיון על הצעדים שנוקטת מערכת בריאות הציבור. עו"ד ג'ף צ'ילדרס, בעל הבלוג "קפה וקורונה" המביא עדכונים-יומיים על קורונה, אומר שהמונח "מידע שגוי" לפי הגדרת האו"ם כולל אמיתות והצהרות נכונות.

"נניח שאתה אומר לאנשים שהשמיים כחולים. אני יכול לומר שזה מידע מטעה. אתה יודע למה? כי לפעמים יש עננים בשמיים. והעננים אינם כחולים, נכון? אז אני אסגור את חשבון המדיה החברתית שלך".

צ'ילדרס אומר שלפי מגילת זכויות האדם של האו"ם יש להשתמש באמצעים הכי פחות מגבילים כשמדובר בחופש הביטוי.

"נניח, שאתה שם תמונת מם (MEME) בפייסבוק המרמזת על כך שהחיסונים הורגים אנשים. ובכן, אם תמונת המם ההומוריסטית שלך אכן תטעה מישהו, אז האם זה לא יהיה פחות מגביל מצד הממשלה לפרסם תמונת מם מצחיקה משלה על כמה נהדרים הם החיסונים, שהם כמו ויטמינים?"

ארה"ב יצאה פעמיים מאונסק"ו בתקופות של ממשל רייגן ושל ממשל טראמפ. ממשל ביידן הצטרף מחדש לסוכנות אונסק"ו בתחילת השנה למרות התנגדותם של כמה מחוקקים.

NTD חדשות | חברה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות