הכרוב עשיר בנוגדי חמצון, דל קלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים ויש לו יתרונות בריאותיים נוספים רבים למדי.
ג'ינה מארי מספרת הפעם בפינתה Strong Mind & Body על תכונות הכרוב.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
הכרוב הוא מזון-על חובה. מצאו כי תרכובות הגופרית בכרוב הן בעלות תכונות הנלחמות במחלת סרטן. בואו נבחן את הערכים התזונתיים והיתרונות הבריאותיים של הירק הנפלא הזה.
הכרוב עשיר בוויטמינים ובמינרלים אלה: ויטמין C – נוגד חמצון רב עוצמה, משפר את תפקוד המערכת החיסונית, משפר את בריאות העור ומסייע בריפוי פצעים. ויטמין K – חיוני לבריאות העצם. קבוצת ויטמין B במיוחד-ויטמין 6B, חומצה פולית (ויטמין B9) חיוניים לסינתזה ולתיקון ה-DNA, ולבסוף אשלגן, מגנזיום, סידן וברזל.
אשלגן עוזר לווסת את לחץ הדם. מגנזיום מועיל לבריאות העצם ולייצור אנרגיה. סידן יעיל לעצמות ולשיניים בריאות וברזל חיוני לייצור דם. בנוסף לוויטמין C, הכרוב מכיל אנתוציאנינים ופוליפנולים. עקה חמצונית מתרחשת כאשר ייצור חומרי החמצון בגוף עולה על ההגנות של נוגדי החמצון. הדבר עלול להזיק לתאים ולרקמות ולגרום לדלקות.
עקה חמצונית קשורה למגוון מחלות כגון: טרשת עורקים, אלצהיימר, מחלת ריאות חסימתית כרונית וסרטן.
פוליפנולים וגם ויטמין C שיש בירקות ובפירות, יכולים לעזור למנוע ולהפחית נזקי חמצון. מחקר שפורסם במגזין Annals Of Oncology, הצביע על כך שירקות ממשפחת המצליבים כמו כרוב, יכולים לסייע במניעת סוגים שונים של סרטן. במיוחד, סרטן הלוע, הוושט, המעי הגס, סרטן השד והכליות. צריכת ירקות ממשפחת המצליבים פעם בשבוע, יכולה להפחית את הסיכון לסוגי סרטן אלה ב-17-32%.
כרוב מועיל גם לבריאות מערכת העיכול. הסיבים התזונתיים תורמים לבריאות המעיים ע"י תנועת המעיים שהם יוצרים, מונעים עצירות ומסייעים להתפתחות של חיידקים מועילים. ניתן להכין כרוב במגוון דרכים: ניתן לאכול אותו חי כמות שהוא, מאודה, ניתן לאכול אותו חי כמות שהוא, מאודה, מבושל,מוקפץ,מותסס, או להשתמש בו בסלטים
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל