6 תחנות משטרה סיניות נוספות פועלות בארה"ב. העיתון "ניו יורק פוסט" מצטט את הארגון לזכויות אדם Safeguard Defenders – ארגון ללא מטרות רווח שמושבו בספרד המוסר כי תחנות כאלה אינן קיימות רק בניו יורק, אלא גם בלוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, יוסטון, נברסקה ומינסוטה. תחנות אלה הן חלק מרשת עולמית. הארגון מציין שיותר מ-100 תחנות משטרה כאלה, שהוקמו מחוץ לסין, פועלות ב-53 מדינות. באשר לייעודן, המשטר הסיני טוען שהן נועדו לסייע לסינים המתגוררים מחוץ לסין עם רישיונות הנהיגה שלהם, אך לא כולם מסכימים.
"נראה שלתחנת המשטרה החשאית יש יעוד הרבה יותר מאיים".
ה-FBI עצר 2 אנשים השבוע על הפעלת משטרה חשאית מטעם המשטר הסיני בלב מנהטן. כך מסר משרד המשפטים, שמגביר את הבדיקות של מה שהוא מכנה דיכוי בין-לאומי מצד מדינות יריבות כמו סין, שנועד להפחיד מתנגדים פוליטיים המתגוררים בארה"ב. גורמים רשמיים אומרים שהאנשים שנעצרו עקבו לכאורה והפחידו פעיל פרו-דמוקרטי המתגורר בקליפורניה. לפי פרטים מחשבון טוויטר השניים הצטרפו להפגנות נגד נשיאת טייוואן, צאי אינג-וון, במהלך ביקורה האחרון בארה"ב. על אחד השלטים היה כתוב: צאי אינג-וון בוגדת גדולה בסין.
יש לציין שסין הקומוניסטית מעולם לא שלטה בטייוואן. צאי אינג-וון, נשיאת טייוואן, נבחרה באופן דמוקרטי. שר החוץ של בייג'ינג הכחיש את קיומן של תחנות משטרה אלה וכינה את ההאשמות "מניפולציה פוליטית מוחלטת". אולם מספר כלי תקשורת שבשליטת המשטר הסיני, ורשויות מקומיות בסין, דיווחו על התחנות. הודעה מקומית שהתפרסמה באחת הערים שבדרום סין מהללת את נוכחותן של תחנות המשטרה האלה הקיימות מחוץ לסין בהצהירה: אנו מטפלים בכל פניות הבקשה לעזרה המגיעות מעבר לים, למספר 110, כמו בשיחות פנים, בשאיפה לפתור את הבעיה בהקדם האפשרי ולהעניק לקורבן פתרון משביע רצון.
"איננו יכולים לסבול וגם לא נסבול את הרדיפה שמפעילה הממשלה הסינית נגד פעילים פרו-דמוקרטים שביקשו מקלט מדיני במדינה זו".
מלבד 2 האנשים שנעצרו, הגישו התובעים כתבי אישום נגד 34 פקידים על הפעלה לכאורה של "חוות טרולים" דיגיטלית להטרדת דיסידנטים ברשת, שכללה שיבוש והפרעה לפגישות בפלטפורמות טכנולוגיה אמריקניות. התובעים הוסיפו גם 8 גורמים רשמיים סינים כנאשמים בתיק שנפתח ב-2020. בתיק מעורב מנהלה הסיני לשעבר של "זום". לדבריהם המנהל שיבש פגישות וידאו לציון ההפגנות שנערכו בכיכר טייננמאן ב-1989 – נושא שהמשטר הסיני מחשיב כרגיש, ומסיר אותו מאינטרנט הסיני.
ובקנדה, המשטרה הפדרלית (RCMP) בודקת מספר אתרים הפרוסים ברחבי המדינה והחשודים שפעלו כתחנות משטרה חשאיות מטעם סין. הם מסרו ל-NTD שהם חוקרים כעת את התקרית, וכי הם מודעים לכך שמדינות זרות מנסות להפחיד ולפגוע באנשים או בקהילות המתגוררות קנדה. בסוף השנה שעברה ארגון זכויות האדם Safeguard Defenders איתר 4 תחנות משטרה סיניות בלתי חוקיות בקנדה. המשטרה הפדרלית הקנדית אישרה לאחר מכן כי 2 מהתחנות ממוקמות בקוויבק, בערים מונטריאול וברוסארד.
ארה"ב | גיאו-פוליטיקה | מבט על סין עם טיפאני מאייר | סין |
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל