ארה"ב תפרוס בשנת 2024 קבוצה חדשה של טילים לטווח בינוני באזור האינדו-פסיפיק. המטרה לפי הדיווחים: לנסות לוודא שסין לא תפלוש לטייוואן.
מפקד כוחות צבא ארה"ב באוקיאנוס השקט, הגנרל צ'ארלס פלין, אמר שהפריסה באוקיינוס השקט תכלול טילים מדגם טומהוק המסוגלים לתקוף מטרות ממרחק של כ-2,500 ק"מ.
הגנרל האמריקני הזהיר שהיכולת הצבאית של המשטר הסיני מתרחבת בקצב חסר תקדים תחת המנהיג הסיני שי ג'ין-פינג, והכיוון של סין יכול להיות מסוכן לאזור אינדו-פסיפיק וגם לעולם.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
החל מהשנה הבאה, וושינגטון תפרוס סבב חדש של טילים לטווח בינוני לאזור האינדו-פסיפיק. המטרה היא לוודא שסין לא תפלוש לטייוואן. מפקד כוחות צבא ארה"ב באוקיאנוס השקט, הגנרל צ'ארלס פלין, אמר שהפריסה באוקיינוס השקט תכלול טילי שיוט קרקעיים מדגם טומהוק המסוגלים לאתר ולתקוף מטרות ממרחק של כ-2,500 ק"מ. פלין הזהיר שהיכולת הצבאית של המשטר הסיני מתרחבת בקצב חסר תקדים תחת המנהיג הסיני שי ג'ין-פינג, והכיוון של סין יכול להיות מסוכן לאזור אינדו-פסיפיק וגם לעולם.
במשך עשרות שנים, המפלגה הקומוניסטית הסינית ראתה בטייוואן חלק מהטריטוריה שלה ונשבעה להשתלט עליה בכוח, אם יהיה צורך בכך, אף שמעולם לא שלטה בה. בעוד בייג'ינג ממשיכה להגביר את התוקפנות מעבר לגבולותיה, פלין אומר שמדינות רבות באזור אינדו-פסיפיק מעוניינות לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם כוחות ארה"ב.
בינתיים, בסוף השבוע נקלע הצבא הסיני למחלוקת מילולית עם הצי האמריקני בים סין הדרומי. התקרית ארעה בזמן שספינה אמריקנית הפליגה ליד איי פאראסל, שרשרת שנויה במחלוקת של שוניות שסין, טייוואן ווייטנאם טוענות לבעלות עליהן. בייג'ינג גייסה עד מהרה את כוחותיה כדי "לעקוב, לפקח, להזהיר ולהרחיק" את המשחתת. בתגובה, הצי האמריקני אישר את המעבר ואמר שהפעולה הייתה מוגנת על פי המשפט הבין-לאומי.
חשוב לציין שכוחות ארה"ב פועלים באופן שגרתי בים סין הדרומי במשך יותר ממאה שנה. למרות המחלוקת הטריטוריאלית, סין היא המדינה היחידה שמפגינה נוכחות צבאית באיי פאראסל.
ארה"ב | גיאו-פוליטיקה | סין |
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל