בארה"ב נחשף ארגון ללא מטרות רווח המנהל קשרים הדוקים עם המשטר הסיני שהעביר מיליוני דולרים לארגוני אקלים וסביבה אמריקניים.
הגילוי מעורר חששות מחודשים בנוגע להשפעה הסינית על מדיניות האנרגיה של ארה"ב. המבקרים טוענים כי קשרים מסוג זה עלולים לפגוע בביטחון הלאומי של ארה"ב וגורמים לה להסתמך על סין להשגת משאבים חיוניים לתעשיית האנרגיה המתחדשת.
בה בעת המשטר הסיני ממשיך לאשר בקצב גבוה תחנות כוח פחמיות במדינה ובנה 2 תחנות כוח פחמיות בשבוע בממוצע ב-2022. לפי הדיווחים, פליטות הפחמן של סין גדלו ב-10% ברבעון הראשון של 2023 בהשוואה לרבעון זה ב-2022.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
נחשף ארגון ללא מטרות רווח המנהל קשרים הדוקים עם המשטר הסיני שנתן מיליוני דולרים לארגוני אקלים וסביבה אמריקניים. זאת לפי דיווח של רשת החדשות "פוקס ניוז" המצטט את טופס מס ההכנסה שהגיש הארגון. הגילוי עורר חששות בנוגע להשפעה סינית על מדיניות האנרגיה של ארה"ב. המבקרים טוענים כי קשרים מסוג זה עלולים לפגוע בביטחון הלאומי של ארה"ב וגורמים לארה"ב להסתמך על סין להשגת משאבים חיוניים לאנרגיה מתחדשת.
הארגון, הידוע בשם Energy Foundation China רשום בקליפורניה בעוד המשרד הסיני שלו רשום בבייג'ינג. לפי הדיווחים הארגון תרם 3.8 מיליון דולר ליוזמות אקלים בארה"ב. בין מקבלי הכספים ניתן למנות סוכנויות הפועלות עם הבית הלבן בנושאי מדיניות האקלים והמצדדות בהפסקה הדרגתית של השימוש בדלקים מאובנים ובגז טבעי.
לארגון יש קשרים משמעותיים עם המק"ס (מפלגה קומוניסטית סינית). המנכ"ל הנוכחי של הארגון היה בעבר בעל תפקיד רשמי בסין וכמה מאנשי המפתח בארגון כיהנו בתפקידים בכירים בסוכנויות ובמכוני מחקר של המשטר הסיני. מעבר לכך, לפי הדיווחים, בעלי תפקידים ניהוליים הקשורים לארגון נפגשים לעתים קרובות עם פקידים סינים ועם מכונים הקשורים למק"ס כדי לדון במה שהם מכנים שיתוף פעולה בין ארה"ב וסין בנושאי אקלים.
לפי הודעה לעיתונות שפרסם המשטר הסיני ב-2017, המנכ"ל דאז של הארגון אמר כי הארגון מקווה לשרת טוב יותר את האסטרטגיה הלאומית העולמית של סין ולהשתתף בבניית "יוזמת החגורה והדרך".
בפרסום צוין שהארגון נתן ב-2015 מענקים מצטברים בסך 240 מיליון דולר לסין. הארגון מקבל את המימון שלו מקרנות פרטיות מערביות כמו "קרן מק'ארתור" ו"קרן האחים רוקפלר". חשיפת הארגון התפרסמה על רקע חקירה מתמשכת של הקונגרס על השפעת המק"ס ההולכת וגוברת על פעילות תנועת האקלים והסביבה האמריקנית. סין שולטת בשוק האנרגיה הירוקה. היא מייצרת את רוב סוללות יוני הליתיום בעולם, בנוסף למינרלים החיוניים לבניית כלי רכב חשמליים.
המשטר הסיני דוגל מזה זמן רב בשיתוף פעולה בין-לאומי בנושאי אקלים ומגדיר עצמו כמנהיג ביוזמת האקלים הגלובלית. אף על פי שהמבקרים אומרים שרבות מהצהרותיו אינן יותר מאשר מס שפתיים, בעיקר כשמדובר בצמצום פליטות הפחמן בתוך סין עצמה.
סין פלטה 27% מגזי החממה בעולם ב-2019, יותר ממה שפלטו כל המדינות המפותחות גם יחד. פליטת הפחמן הדו חמצני שלה גבוהות פי 2 מזו של ארה"ב מדי שנה. ארה"ב הייתה המדינה השנייה שפלטה הכי הרבה גזי חממה שהסתכמו ב-11%. בה בעת המשטר ממשיך לאשר במהירות תחנות כוח הפועלות על פחם ובנה 2 תחנות כוח בשבוע בממוצע ב-2022. פליטות הפחמן של סין גדלו ב-10% ברבעון הראשון של 2023 בהשוואה לרבעון זה ב-2022.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל