img

img

img

img

img

שינוי אפשרי ביחסים בין המעצמות הגדולות בעולם

NTD

25 ביוני 2023 |

| בעולם

avator

האם אנחנו רואים שינוי אפשרי ביחסים בין המעצמות הגדולות בעולם? וושינגטון מכפילה את מאמציה בניסיון להבטיח שהודו תתייצב לצידה בהתמודדות עם סין, אבל הודו אינה מדינה שקל לשנות את עמדתה. אנחנו בודקים על אילו עסקאות ענק חותמת וושינגטון.

נקודת מפנה ביחסי ארה"ב עם הודו. וושינגטון מחזקת את כוחה של הודו על ידי חתימה על עסקאות ענק, החל מתחום הביטחון ועד טכנולוגיות קריטיות.

"אני פונה לשותפה שלנו, לעם שלנו, לאפשרויות העומדות לפנינו. שני חברים גדולים, שתי אומות גדולות ושתי מעצמות על – לחיים!", אמר נשיא ארה"ב ביידן במהלך פגישתו עם ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי.

הבית הלבן הכריז על העסקאות ביום חמישי במהלך ביקורו הממלכתי של ראש ממשלת הודו בוושינגטון, וזאת לאחר פרישה של השטיח האדום.

כמעצמה גרעינית היושבת במיקום גיאוגרפי קריטי, הודו היא מדינת המפתח למאמציה של וושינגטון להתמודד עם סין. ארה"ב מנסה גם להרחיק את הודו מרוסיה. כספקי ציוד צבאי מובילים כדי לקחת את מערכת היחסים לשלב הבא, וושינגטון משתפת חלק מהטכנולוגיה הרגישה ביותר שלה, כגון מנועי סילון. שתי המדינות ייצרו יחד את מנועי ה-F414 של ג'נרל אלקטריק עבור מטוסי הקרב של הודו. העסקה החדשה נתפסת כסימן לאמון. ארה"ב נרתעה מלשתף טכנולוגיה רגישה כזו עם הודו, בין השאר בגלל שהמדינה קונה נשק מרוסיה.

שתי המדינות גם מדברות על שיתוף מודיעיני רב יותר בין הצבאות שלהן, ייתכן גם שספינות ארה"ב יוכלו להשתמש לעתים קרובות יותר בנמלים הודיים והודו תאפשר לצי ארה"ב לתחזק ולתקן את ספינותיו שם.

הודו יושבת על מיקום קריטי, ממש ליד סין. ממערב לה נמצא מיצר הורמוז, במזרחה שוכן מיצר מלאקה שניהם נתיבים קריטיים להובלת מוצרי אנרגיה.

נוסף על נושאי הגנה, וושינגטון גם מסייעת להודו עם טכנולוגיית המוליכים למחצה שלה, מיקרון, יצרנית השבבים האמריקנית מתכננת להשקיע יותר מ-800 מיליון דולר לבניית מפעל בהודו.

חברות מוליכים למחצה אמריקניות אמורות להכשיר יותר מ-60,000 מהנדסים הודים ולהשקיע 400 מיליון דולר כדי להקים בהודו מרכז הנדסה. בתחום החלל, הודו תצטרף לפרויקט של נאס"א לשלוח אסטרונאוטים לירח עד 2025. האומה גם תערוך משימה משותפת לתחנת החלל הבין-לאומית ב-2024.

מעבר לפרויקטים הללו, שתי המדינות גם יעמיקו את שיתוף הפעולה בתחומים כמו מינרלים קריטיים, מחשוב קוונטי ובינה מלאכותית. וזה לא רק פוליטיקה… ביום שישי, הנשיא ביידן יחד עם ראש ממשלת הודו נפגשו עם מנכ"לי חברות הטכנולוגיה הגדולות.

מנהיגי ארה"ב מעוניינים להגביר את שיתוף הפעולה בתחום הבינה המלאכותית, בייצור מוליכים למחצה ובתחום חלל. השתתפו מנכ"לים של אפל, גוגל ומיקרוסופט. מחוץ לבית הלבן בעלי עסקים גדולים כבר לוטשים עיניים על הודו כאלטרנטיבה אפשרית לסין.

אילון מאסק, מנכ"ל טסלה וטוויטר נפגש עם נרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו ביום שלישי. בעקבות הפגישה, מאסק אמר כי הוא בטוח שטסלה תתבסס בהודו ותעשה זאת בהקדם האפשרי.

בחודש שעבר, הודיעה יחידת שירותי הענן של אמזון שתזרים למעלה מ-12 מיליארד דולר לבניית מרכזי נתונים בהודו עד 2030. באשר לאפל – היא פתחה את החנות הראשונה שלה בהודו באפריל. חברת הענק, גם פתחה 3 אתרי ייצור נוספים בהודו בשנה שעברה.

המדינה הופכת להיות חשובה יותר ויותר לבעלי עסקים בארה"ב בשנה שעברה, יותר מ-20% מההשקעות הזרות הישירות של הודו הגיעו מאמריקה וארה"ב הייתה המשקיעה השנייה בגודלה בהודו נכון לשנת 2022, מיד אחרי סינגפור.

בעולם | גיאו-פוליטיקה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל