img

img

img

img

img

האם אנחנו ישנים מספיק שעות ומה מומלץ לעשות?

NTD

25 במאי 2024 |

| גוף ונפש

avator

סקר של גאלופ שנערך לאחרונה מצא שרק 26% מהאמריקנים ישנים 8 שעות בלילה. מעט יותר מ-50% דיווחו שהם ישנים 6-7 שעות, 20% אמרו שהם ישנים רק 5 שעות או פחות.

כתב NTD, אנדרו תומס, שוחח עם הנוירולוג, ד"ר ברנדון קרופורד ושמע ממנו על כמה מההשפעות השליליות של מחסור בשינה על בריאותנו וגם מספר עצות להתנהלות נכונה כדי לא לשבש את השינה שלנו.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

סקר של גאלופ שפורסם ב-15 באפריל, מצא כי 57% מהאמריקנים אומרים כי ירגישו טוב יותר לו יכלו לישון יותר. רק 42% אמרו שהם ישנים די צרכם.

לדברי ד"ר קרופורד מדובר במגמה רווחת באוכלוסייה, לפיה קצב היממה שלנו, השעון הביולוגי המחזורי – משתנה, ולא במובן הטוב. הסקר האמור משקף לנו כי איכות השינה יורדת ותחושת הלחץ הנפשי, או המתח שאנו חווים עולה, אומר ד"ר קרופורד. במהלך השינה המערכת הגלימפטית בגופנו מנקה את הפסולת שאספנו במהלך היום מכל הפעילות המטבולית במוחנו, דבר שהוא חיוני לתפקוד תקין של המוח. זו אחת הסיבות לכך שכאשר אנו מתעוררים בבוקר, אנו מרגישים שהראש צלול ומרגישים יותר אנרגטיים, או לפחות אמורים להרגיש כך.

ד"ר קרופורד ממליץ להמנע מחשיפה למסכים לפני השינה. צפייה בטלוויזיה או במסך הטלפון לפני השינה מציפים את המוח באור מלאכותי, מה שמוביל לתגובת שרשרת של הורמונים עצביים שאינה מעודדת שינה. ד"ר קרופורד גם מדגיש שאורות של מסכים אינם עולים בקנה אחד עם הביולוגיה האבולוציונית האנושית שלנו. כאשר השמש שוקעת, מוחנו אינו מתוכנת לקבל כמויות של הבזקי אור בתדר גבוה מול העיניים ולמעשה, אנו אמורים להיות בחשיכה. כך המוח והגוף שלנו מתוכנתים – השעון הביולוגי המחזורי מסונכרן עם אור היום.

בנוסף להגבלת זמן מסך, ד"ר קרופורד ממליץ להפסיק לאכול 3 שעות לפני השינה. למעשה יש לנו גנים של שעון ביולוגי בכבד, המחוברים לזמן האכילה מסביר ד"ר קרופורד. כמובן שיש חשיבות למה שאנו אוכלים, אך חשוב גם להיות מודעים לזמן האכילה. אכילה ממש לפני השינה תגרום לאיפוס הגנים של השעון הביולוגי, במיוחד של אלה בכבד, מה שישבש את השינה.

בתשובה לשאלה לגבי השפעות שליליות שרופאים רואים אצל מטופלים שלא ישנים מספיק, או שאיכות השינה שלהם אינה טובה, אומר ד"ר קרופורד שמדובר בעיקר באנשים הסובלים מסוכרת ותנגודת לאינסולין. אנשים אלה הם בעלי סיכון גבוה יותר ללקות במחלות לב וכלי דם, בדמנציה ואלצהיימר, ומחלות מוח ניווניות.

 

בריאות | גוף ונפש |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל