מספר מקרי דלקת שריר הלב בצבא ארה"ב זינק בשנת 2021, יותר מפי 2 בהשוואה לממוצע משנים קודמות. האם זה בגלל הקורונה או החיסון נגד נגיף הקורונה? לאחר עדות מנכ"ל מודרנה בפני הקונגרס ביום רביעי, האם אזרחי ארה"ב למדו משהו חדש? מצטרף אלינו יועץ לשעבר לצוות המאבק בקורונה בבית הלבן, ד"ר סקוט אטלס.
עד כמה היית מרוצה מהתשובות של מנכ"ל מודרנה לחששות שהעלו המחוקקים לגבי תופעות לוואי של חיסון הקורונה בשימוע של ועדת הבריאות של הסנאט?
"אינני מרNTוצה. אינני חושב שהייתה שקיפות מספקת בנתונים. יש בעיה ברורה עם דלקת שריר הלב לאחר ההתחסנות, אצל גברים צעירים. המידע הזה לא רק שלא תורגם מספרית או כמותית אלא שהוא אפילו לא אושר רשמית. כלומר, זה מתועד בבירור. ידוע שזוהי מחלה עם סיכון חמור מזיהום, ואצל גברים צעירים [בעבר] השכיחות שלה נמוכה מאוד. לכן, כל סוג של בעיה עם תופעת לוואי היא נורת אהרה בולטת".
אז מה לדעתך צריך לקרות עכשיו כדי לבחון לעומק את הנושא ולהביא לנשיאה באחריות?
"ובכן, היו לנו הרבה דיווחים על דלקת שריר הלב בצבא, לאחר מתן 2 מנות חיסון. התזמון של דלקת שריר הלב חופף לתזמון של החיסון ולא לזה של הידבקות במחלה. היו לנו מיליארדים, פשוטו כמשמעו, מיליארדי מנות חיסון אבל עדיין אין לנו התייחסות ברורה למשמעות ולסיכון של תופעות הלוואי האלה. כך שהתשובה היא שקיפות, אין שום סיבה בנקודת הזמן הזו מדוע אין לנו ניתוח מפורט מאוד על תופעות הלוואי. אנחנו זקוקים לשקיפות של הניסוי הקליני המקורי, שדרך אגב גם את זה אין לנו. ולמען האמת זה עדיין מאוד מוזר לי שהחיסון ניתן תחת היתר חירום לחיסון שהוא ניסיוני, במצב שבו אין איום לבריאות הציבור. זה פשוט לא עולה בקנה אחד עם עובדות. מסמכי טוויטר חדשים מראים שאוניברסיטת סטנפורד הייתה מעורבת בצנזור מידע על קורונה".
מה דעתך על המסמכים האלה, כמישהו שעבד בתוך הממשל הפדרלי, וכעת עובד במכון של סטנפורד?
"ובכן, זה מאוד חשוב. אני מתכוון שאין דבר חשוב יותר משקיפות ומהאמת בחברה חופשית, בחברה אתית. ובמצב משבר, אם אין לנו שקיפות וכנות לא יהיה לנו אמון, וכדי שיהיה באמון אנחנו כחברה חופשית זקוקים להעברה חופשית של מידע. כאשר יש אוניברסיטה, למשל סטנפורד, יש בעיה גדולה בהתנהלות סטנפורד באופן ספציפי, אבל לא רק שם. סטנפורד הייתה ממש בחזית כשצנזרה אותי כיועץ לנשיא מבלי לציין עובדות. כמובן שצדקתי בכל דבר שאמרתי. אוניברסיטת סטנפורד באמת איימה על דיון חופשי של רעיונות, לא רק שלי אלא גם של אחרים במכון שאני עובד בו, ג'וני אנידי, ג'יי באטאצ'ריה, המחקר היה… לכל הפחות היו הטרדות, אם לא דיכוי גלוי שלו. עכשיו יש לנו מצב שבו יש לנו אוניברסיטה בשיתוף פעולה עם המדיה החברתית ועם הממשל – זה מה שנחשף במסמכי טוויטר, שלא רק שמצנזרים את דיון חופשי אלא ממש חוסמים את האמת על תופעות הלוואי של החיסון, זה פשוט בלתי מתקבל על הדעת. המצב הוא שאנחנו חיים בחברה שתלויה במיליארדרים, וזה מצב מוזר. למרבה המזל אחד מאותם מיליארדרים, אילון מאסק, דוגל בשקיפות וחופש".
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל