מתכון לבצק פיצה מקצועי זה נועד ללמד אתכם איך להכין בצק פיצה איטלקי אותנטי, קל ומהיר. המתכון המצורף פשוט ודורש רק כמה מרכיבים בסיסיים, מה שהופך אותו למושלם עבור אוהבי פיצה בכל רמות המיומנות.
הבנת היסודות
הכנת בצק פיצה עשויה להיראות מרתיעה בהתחלה, אבל אל תפחדו! זהו תהליך פשוט וישיר שכל אחד יכול לשלוט בו. הבנת היסודות של בצק פיצה תוביל אתכם בדרך ליצירת פיצות ביתיות טעימות שיתחרו בכל פיצרייה.
הבסיס של בצק פיצה טמון רק בכמה מרכיבים מרכזיים: קמח, מים, שמרים, מלח ומגע של שמן זית. המרכיבים הפשוטים הללו מתאחדים ליצירת בצק אלסטי, לעיס ומלא טעם. חשוב להשתמש במרכיבים איכותיים כדי להבטיח את התוצאות הטובות ביותר.
התהליך מתחיל בערבוב הקמח והמלח יחד בקערה גדולה. בקערה נפרדת ממיסים את השמרים במים חמימים ונותנים להם לשבת כמה דקות עד שהם הופכים לקצף. יוצקים לאט את תערובת השמרים לקערת הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק דביק. מוסיפים לבצק טפטוף שמן זית ולשים אותו כ-5-10 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
לאחר הלישה של הבצק הוא צריך זמן לתפוח ולפתח טעם. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו במגבת מטבח נקייה ונותנים לו לנוח במקום חמים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו. תהליך זה, המכונה הגהה, מאפשר לשמרים לתסוס ולשחרר פחמן דו חמצני, מה שנותן לבצק את המרקם האוורירי שלו.
המרכיבים
איסוף המרכיבים הוא שלב חשוב ביצירת בצק הפיצה המושלם. למרות שרשימת המרכיבים עשויה להיות פשוטה, חשוב לבחור מרכיבים באיכות גבוהה כדי להבטיח את התוצאות הטובות ביותר. להלן פירוט של המרכיבים:
- – קמח:
בחרו בקמח לחם עתיר חלבון או בקמח טיפו 00 לבצק פיצה לעיס ואותנטי יותר בסגנון איטלקי. הימנע משימוש בקמח לכל מטרה מכיוון שהוא עלול לגרום למרקם פחות רצוי. - – מים:
השתמשו במים חמימים כדי להפעיל את השמרים. המים צריכים להיות סביב 110 מעלות צלזיוס (43 מעלות צלזיוס), שהוא מעט יותר חם מטמפרטורת הגוף. חום זה עוזר להפעיל את השמרים ולקדם תסיסה נכונה. - – שמרים:
בחר שמרים יבשים פעילים או שמרים אינסטנט מטעמי נוחות. סוגי שמרים אלו אינם דורשים הגהה וניתן להוסיף אותם ישירות לתערובת הבצק. השמרים אחראים לתפיחה ולמרקם האוורירי של הבצק. - – מלח:
מלח לא רק מוסיף טעם לבצק אלא גם עוזר לווסת את תהליך התסיסה. השתמשו במלח ים משובח או במלח כשר כדי לשפר את הטעם של בצק הפיצה שלכם. - – שמן זית:
טפטוף שמן זית מוסיף עושר ולחות לבצק. זה גם עוזר למנוע מהבצק להידבק לידיים בזמן הלישה.כשאתה אוסף את המרכיבים שלך, הקדיש את הזמן כדי למדוד אותם במדויק. השתמשו במשקל מטבח למידות מדויקות, במיוחד עבור הקמח. מדידות מדויקות מבטיחות תוצאות עקביות ובצק מאוזן היטב.
ללוש, או לא ללוש
הכנת בצק הפיצה כרוכה בשלב המכריע של הלישה, שעוזר לפתח גלוטן וליצור מרקם קליל ואוורירי. עם זאת, אם אתה מעדיף שיטה מהירה וקלה יותר, קיימות גם אפשרויות ללא לישה.
ללישה מסורתית, בקמח קל של משטח נקי. מעבירים את הבצק על המשטח המקומח ומתחילים ללחוץ אותו עם עקבי הידיים. מקפלים את הבצק לשניים, סובבים אותו רבע סיבוב וחוזרים על התהליך. ממשיכים ללוש כ-8-10 דקות או עד שהבצק הופך חלק ואלסטי.
אם בוחרים בשיטה ללא לישה, פשוט מערבבים את החומרים עד שהם מתאחדים לבצק דביק. מכסים את הקערה היטב בניילון נצמד ונותנים לה לנוח בטמפרטורת החדר למשך תקופה ממושכת, בדרך כלל למשך הלילה. זמן המנוחה הארוך יותר מאפשר לגלוטן להתפתח ללא צורך בלישה.
ללא קשר לשיטה שנבחרה, לאחר שהבצק מוכן, מעצבים אותו לכדור חלק. מצפים קלות את הבצק בשמן זית למניעת ייבוש ומניחים אותו בקערה משומנת. מכסים את הקערה במטלית לחה או בניילון נצמד ומשאירים אותה במקום חמים ונטול ספיגות להתפחה. זמן התפיחה יכול להשתנות, בדרך כלל לוקח בערך 1-2 שעות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
על ידי בחירה בשיטת הלישה או ללא לישה, אפשר להתאים אישית את חוויית הכנת הפיצה כך שתתאים להעדפות ולמגבלות הזמן . שתי השיטות מביאות לבצק פיצה טעים, אך זכרו שלישה מסורתית נוטה להניב מרקם מעט לעיס, בעוד ששיטת ללא לישה עשויה ליצור קרום רך ועדין יותר.
אפיית הבצק
לאחר שבצק הפיצה שלך תפח לשלמות, הגיע הזמן לאפות אותו ולהפוך אותו ליצירת מופת של פיצה טעימה. חממו מראש את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר שאליו הוא יכול להגיע, בדרך כלל בסביבות 500°F (260°C).
מרפדים תבנית אפייה או אבן פיצה בנייר אפייה או מפזרים אותה בקמח תירס כדי למנוע הידבקות. הניחו בעדינות את הבצק על המשטח המוכן והתחילו לעצב אותו לצורת הפיצה הרצויה – עגולה, מלבנית או אפילו פיצה בגודל אישי.
לפני הוספת התוספות, חיוני לאפות מראש את הבצק במשך כמה דקות כדי להבטיח קרום פריך. שלב זה חיוני במיוחד אם אתם מעדיפים קרום פיצה עבה יותר.
לאחר שהבצק הזדמן לאפות מראש, הוציאו אותו מהתנור ותנו ליצירתיות שלכם לזרוח על ידי הוספת התוספות האהובות עליכם. בין אם אתם מעדיפים מרגריטה קלאסית, גן עדן לאוהבי בשר, או תענוג ארוז בירקות, הבחירה היא שלכם.
מחזירים את הפיצה לתנור ואופים אותה עד שהקרום מקבל חום זהוב והגבינה נמסה ומבעבעת. זמן האפייה יכול להשתנות בהתאם לעובי הקרום והתוספות שבחרת, בדרך כלל נע בין 10 ל-15 דקות. ניתן להמשיך עם מתכון לפיצה המושלם שלנו.
עקבו מקרוב אחר הפיצה שלכם בזמן האפייה כדי למנוע שריפת הקרום או בישול יתר של התוספות. ברגע שהוא מגיע לשלמות, מוציאים אותו בזהירות מהתנור ונותנים לו להתקרר כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל